Re: Проблем с JAMO SUB-250
Погледни си настройките на ресивъра за суббуфера,може от там да е проблема
При търсене на JAMO SUB-250 първото, което излиза е един pdf с техническо описание на серията субуфери. По-подробно не вярвам да намериш. прочети го все пак.
То и какви настройки може да има
- имаш регулиране на честотата на среза, т.е. до колко херца да свири (в зависимост от долната честота на сателитните колонки)
- превключване на фазата на излъчване, пак за съгласуване с поляритета на сателитите и касае възпроизвеждането на честотите около среза (зависи и от разположението на сателитките спрямо нивото на ушите)
- може би има и усилване на общото басово ниво, не знам, но то е ясно за какво е.
Всички настройки се правят на ухо. За първата и втората например пускаш някаква спокойна без изявени думкащи баси (най-добре някакъв орган) и се ослушваш как се чува спектъра 100-150 Hz, това е горния край на басите. Ако се появява някакво изкривяване при усилване в сателитките е по-добре да слезеш на по-ниска честота.
Преди всичко обаче трябва да намериш правилното място на кутията. Ако бумти много я издърпай от ъгъла, където по принцип и е мястото, понякога и едно повдигане на някакви крачета или шпайкове също променя генерално звука.
Благодаря за съвета. Вече свири идеално.
blue1 как се спрява събуфера? Би ли споделил впечатленията си от него.
В общи линии добре, все пак това е нисък клас субуфер и съпоставен с цената му е идеален. Имаше известни корекции в местоположението му.
Re:Разположение на субвуфер
Искам да попитам за мнение имам суб JAMO 550 и ме интересува дали тези три варианта на разположение е удачно.1 да го поставия в самата секция на 15;20 см от пода като отзад няма да е затворен самия шкаф.2 Да направия самата секция раздвижена като има от 2 страни на субвуфера шкафове на 15см от пода както и отгоре но тои ще си бие в пода .3 отстрани на секцията в ъгъла.Молия за компетентно мнение че не е лесно да му намериш място