5.1 комплект до 3000 лева.
Здравейте,
Аз продължавам да организирам система за домашно кино за сестрата. Тъй като както аз, така и сестра ми, хич не се оправяме с аудиото реших, че е най-добре да вземем нещо окомплектовано от някоя хубава марка от среден и над среден клас. Трите хиляди лева съм ги писал ей така да има нещо, но и наистина не бих искал да ги надскачаме.
Ако се наложи аз да си заложа главата ще е нещо от този тип
Dali Concept Set
И по вероятно: Dali Ikon Set
Като аргументите ми ще са лаишки от типа, че едно време, докато си избирах колони четох не едно и две мнения, че са хубави тонколони, които освен това и са произведени в Дания, или нещо такова...
Та, някакви други варианти, които приблизително да съвпадат с гореописаното положение?
Предварително благодаря :)
Re:5.1 комплект до 3000 лева.
http://www.klipsch.com/na-en/product...ii-1-overview/ цена около 3000лв
http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx с BX6 цената е около 3100лв с BX5 около 2700лв
Ето още две предложения. Аз лично съм за монитор аудио. Слушал съм комплекта само с BX5 като фронтални, но ме увериха че 400лв повече си заслужават за BX6.
Предполагам си наясно че за тези колони трябва и сериозен рисивър. Той извън този бюджет ли е? Защото ако е вътре, моето предложение вече е: http://www.focal.com/en/home-audio-l...rs/sib-co.php. Този комплект е 1500лв и така остават 1000+ за рисивър.
Ааа, ресивъра отделно :)
Мисля си за един Denon 1911 oт Технополиса, че да са ни наблизо ако се наложи нещо гаранционно да се прави. Че тука в прованса и такива неща трябва да вземаме предвид.
Мерси drecolli!
Щом си се насочил към рисивър Денон силно ти препоръчвам Монитор аудио. Много добре си пасват като звучене и се получава страхотна комбинация.
Пиши когато решиш и купиш нещо какви са отзивите.
Цитат:
Първоначално публикувано от drecolli
Това с какъв събуфер си го смятал, че аз ги изкарвам повече като пари?
Иначе и аз съм за Monitor Audio BX6.
Това са цени които ми обявиха от София Аудио център преди около година. Истината е, че цената беше такава ако взема и рисивъра от тях. Може би е имало отстъпка.
SongBird - Защо толкова бързо се отказахте от Dali Ikon ? :) :)
Това са едни прекрасни колони и свирят доста над описаните Монитор аудио и Клипш ...
За 3200 лева спокойно ще вземеш Икон 5, със Дали Икон вокал (центъра), да добавиш две задни колони Икон 1 (прекрасни колони доста хора ги слушат и като основни колони) и да завършиш със Дали Икон суб .
Въобще не ви трябва този комплект Дали 5.1, за разликата в парите ще си вземете ресивъра на Денон. Икон-ите са от нивото на B&W 684 и над бронз серията на Монитор аудио и Клипш 52-62.
ПП. Икон Concept са произведени в Китай, Клипшовете също са китайска сглобка. Но това няма никакво значение.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
SongBird - Защо толкова бързо се отказахте от Dali Ikon ? :) :)
hristobotev, не сме се отказали още :)
Даже днеска заформих едно предложение:
IKON 6 MK2 - 1876лв
IKON Vocal 2 MK2 - 725лв
IKON 1 MK2 - 970лв
IKON SUB MK2 - 1199лв
общо - 4 770лв
цена за комплект - 4 200лв
От SAC предложението е:
BX6 front – 1,560 lv
BX C center - 360
BX FX rear - 600
BXW10 subwoofer – 1,080
Obshto 3,600 –5% = 3,420 lv.
Това ще бъде предложено на сестрата и предполагам накрая ще бъдат избрани по външен вид(анатема). Надвиших бюджета, но какво да правя като "пазарувам" с чужди пари :D
Тия Klipsh кой ги продава е БГ?
Ако ще се дават 4000лв. за колони, не е никак зле да се имат предвид и Monitor Audio Silver RX!
Друг е въпроса, че за тях или за Dali Icon, е добре да се вземе по-сериозен рисивър .. и бюджета се разтяга допълнително.
Кокото до Klipsch - и те и Monitor Audio се предлагат и от AV Store!
Цитат:
Първоначално публикувано от SongBird
Даже днеска заформих едно предложение:
цена за комплект - 4 200лв
Останах с впечатлеие че бюджета е 3000. :-)
Щом говорим за суми над 4000 не е лошо да чуеш и Focal Chorus. За около 4200 ще можеш да организираш комплект с V726 за предни.
По никакъв начин не те разубеждажам от Dali. Тях не съм ги слушал. Другите съм ги слушал и са прекрасни колони. Просто смятам, че когато ще се харчат толкова пари трябва да имаш повече вариянти.
Бюджета е 3000 :) Трябва ми нещо да ме дърпа назад, че нали гледаш кви ги върша.
Ще прегледам и тези фокали докъде ще ги докарам, мерси :)
От BMV трябва да се постараят повече с отстъпките. BR е старата бронзова серия и е спряна от производство. Същите пари струва и нвата BX серия с BX5.