Yamaha RX-V 671 + какви колони ?
Здравейте,
насочил съм се към ресивър Yamaha RX-V 671 и към него искам да си взема колони. Това което бях харесал е Jamo S-608, но го няма в Техномаркет. Не съм сигурен с какво да го заменя, тъй като не успявам да "различа" какъв клас са Jamo S-608, т.е. с какви да ги сравнявам. Други модели които съм гледал около тази цена са Tannoy Mercury V4 - но разбирам, че те са с два говорителя, а Jamo то с 3. Tannoy Mercury V4 - е отличен за 2011 http://www.whathifi.com/review/mercury-v4. Също така гледам и JBL NORTHRIDGE E 80. Ако може да ми помогнете с идея за колони в този клас ще съм ви благодарен! Само да кажа бюджета ми е максиму 500 за предна колона.
Благодаря Ви!
Re:Yamaha RX-V 671 + какви колони ?
А защо ти е ресивър,ако ще ползваш две озвучителни тела?По-добре чист стерео усилвател,примерно NAD C356BEE.Ако пък си решил да е ресивър yamaha,мисля че подходящо ОТ ще са Yamaha NS-777.
не, не съм се изразил добре :) имах предвид, че ако знам какви ще са предните колони, лесно ще взема център и др. колони от същата серия. Но не мога да избера предни колони, още повече не мога да намеря никъде информация за това кое е по-добро Jamo-то или Tannoy-a. Иначе предвиждам първоначално да взема 5 колони и после субуфер.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330610753[/time]_________________________________________________
никой ли не знае ?
А защо не вземеш Ямаха http://www.technomarket.bg/products/...maha-ns-777-bl както ти е предложил по горе колегата или модела 555 ако си от Варна разбира се :) Не разбрах бюджета от 500лв за един или два броя е.Ако погледнеш в подписа ми ще видиш ,че ползвам по стар на този модел ресийвър и при избора на колони изобщо не се сетих за ЯМО.Звучат по рокаджийски -личното ми мнение е ,че са за почитателите на този вид музика.Цените на Ямо са по евтини и обикновенно около 500лв струват 2броя ОТ с изключение на модела C 607.За Tannoy нямам наблюдения макар,че миналата седмица слушах някакъв техен /посредствен/ модел в Технополис.Исках да чуя едни на JBL но отговора бе ,че не са свързани :) Съвета ми е да се огледаш за Ямаха струват си дори повече от Ямо-то