А и така разположени съм сигурен, че без значение от колоната звука е "зашеметяващ".
Преглед за печат
А и така разположени съм сигурен, че без значение от колоната звука е "зашеметяващ".
Хахаха като знам как се радвах като продадох моите тъндар за 160лв.Ще си купя и аз такива в тях е истината.
Тези Thunder от снимката не са като твойте от 160 лева, а струват 400лв. Всички които сте коментирали имате много смешни коментари след като нямате и представа как свирят а коментирате. Следя всеки ден какво пишете но няма смисъл да ви отговарям.
Най важно е да ти доставят удоволствие като слушаш, при всеки е индивидуално разбирането за звук.
Поздрави..
Апсолютно! Но всеки човек имащ минимални познания в аудиото знае, че почти всички активни колони са с качеството на обиковенни свирки, и само някои във високия клас са с що-годе преличен звук.И малки изключения,които като качество на звук могат да сложат доста реномирани скъпи пасивни колони в малкия си джоб, но те не са за консумента, а за профешънал юзъри, примерно два 10 ватови комютърни сателита за 800 и кусур ойро, но за такива колони няма консумент който да брои тия пари.Иначе по принцип за добър звук си трябва пасивни колони с усилвател.Аз лично предпочитам активните в по малкия им вариянт макър и с не добро качество на звук,защото са по практични.По малко жилищна площ ми заемат,не се спъвам постоянно в тях не са толкова скъпи.Така, че имат си и те своите предимства.Както е казал великият Алеко: ,,Различни хора, различни идеали,,
Studio 8 серия на Jamo - поне от към дизайн са си доста добре и оригинални , за качеството на изработка обаче имам сериозни съмнения ... За съжаление вече на са датски - знам как бяха моите след 20 год. ползване и силно ме съмнява тия да удържат 20 год. ...
Jamo S Series 5.1.2 Dolby Atmos system review | Home Cinema Choice
https://www.youtube.com/watch?v=0k-MMdKWF_Y
Моля, мнения за активни колони Адванс акустик.Ще се ползват за телевизор.
Прикачен файл 30305
Прикачен файл 30306
Прикачен файл 30307
Прикачен файл 30308
Прикачен файл 30309
Силно ме съмнява да ги има някой от четящите/пишещите тук ... иначе уж са добре по ревюта ,но ми се виждат малко скъпички за целта (слушане на тв) - някой Edifier от подобен клас ( https://www.youtube.com/watch?v=tccM1DTZ6ss )
ще ти излезе поне двойно по-евтино , а не съм убеден, че звука ще е двойно по-лош ...
Най-добре си е да ги чуеш на живо ... то за всички колони това е изискване №1 :Drinks:
Няма как да ги чуя на живо,нямам скоро път към София,цената е 700лв.
Чудих се за Едифаер s2000pro,те са към 550лв,но имаше коментари за проблеми.
Аз съм от това поколение,дето си харесва истинско стерео,а не разни саундбари и бумтящ бас.
Чух на живо бар Полк Аудио,но не ми хареса.
Говора при филми не е
ясен и баса трещи,иначе цената му е два пъти колкото на Адванс-а.
------
Прикачен файл 30322
Прикачен файл 30323
Прикачен файл 30324
Може да изчакам и появата на новите Едифаер s3000pro.I
Здравейте, може ли някой да ми обясни при филтрите каква е точната роля на окъсяването на плюса и минуса с бобина при пищялките или кондензатор при мидбасите?
Филтриране в определена честотна лента, в зависимост какъв тип е говорителя/драйвера.
То е ясно, че е филтриране, но какво филтрира, степента на затихване(стръмността на филтъра) тоест откъде да започва да свири пищялката и съответно докъде да свири баса,
Има филтри, при които няма бубина и кондензатор между + и -.
Имам намерение да купя външно озвучаване за смарт ТВ в хола, но не знам дали ми е правилна концепцията.
Първоначално мислех за нещо от сорта на Edifier R2750DB, но в последствие залитнах към активните монитори (нямам представа, защо). Обаче, като им загледах входовете не знам по какъв начин ще ги свържа директно към ТВ (долу на снимката е панела с входове и изходи) без допълнителни приспособления.
Имам бюджетна 5.1 система с ресивър, който е свързан към ТВ с оптичен кабел и го включвам, когато гледам филми, но през другото време искам да слушам звука от по-качествени говорители, отколкото са тези на телевизора и в същото време да ги управлявам от неговото си ДУ.
Активните монитори, които съм загледал и прочел в болшинството само положителни отзиви са 2хMackie MR624 и 2хFluid Audio FX8, а може да предложите и други стига да не надхвърлят 600 лв. за чифт.
Възможно ли е това, което искам с активните монитори и как мога да го постигна или да вземам Edifier R2750DB (всъщност не съм сигурен дали и тях ще мога да управлявам от ДУ на ТВ) и да приключвам.
Благодаря!
https://cdn.test.de/file/image/ct/pr...se2_big_72.jpg
Каква е причината и през другото време да не използваш 5.1 системата :confused:.
Предните ОТ на стерео режим не ми харесват, затова.