Активна 5.1 с-ма Luxeon да се преобразува на пасивна + усилвател?
Започвам с това че не разбирам нищо от тази тематика и е вероятно терминологията ми ще е объркваща!
Имам с-ма 5.1 колони с вграден усилвател Luxeon V999
luxeonav
Днес установих че системата не е 5.1, и ми хрумна дали е възможно да използвам колоните като пасивни захранени от усилвател?
Сега усилвателя е в дясната фронтална и ако му изключа захранването и заедно с другите 4+суббуфера ги включа към външен усилвател, дали ще се получи нещо?
Отговор: Активна 5.1 с-ма Luxeon да се преобразува на пасивна + усилвател?
Само да запитам защо ще правиш тази гимнастика?
с по-качествен усилвател и колони на 5 канала, звука би трябвало да е по-добър?
Ами определено няма как да изкараш по качествен звук от тези колони според мен остави си ги така.
аз нищо не мисля да им правя, питам дали ще стане...поне 5.1 канален да е звука!
Това е система за пц съответно тя самата си е 5.1 канала. Относно питането ти не си заслужава няма да постигнеш по качествено звучене.
дори само това че ще стане истинско 5.1к е достатъчно.
Аз питам, ще стане ли!!!!!!!
5-те канала ще ги свържеш ще стане само суб-а незнам как ще го подкараш. Ако имаш откаде да намериш ресиивър 5 канален на 4 ома със изход за активен суб за проба направи тест.
Ще стане защо да не стане.
Аз съм с подобно нещо.
Имам друг модел 5.1 Луксен система, която доскоро ползвах с външна звукова карта.
Като си взех нов телевизор си купих и на старо ресивер с 5 активни канала и пасивен изход за субуфер.
Предните, задните и центъра ги включих към ресивера, а за субуфера пуснах сигнал от изхода на ресивера и ползвам вградения в субуфера усилвател само за него.
При това положение отново е 5.1 системата но не съм ограничен от компютър и звукова карта.
Сега ползвам декодерите на ресивера.
Е качеството на звука не е кой знае какво, но постепенно ще надграждам
Последно смених предните колони с едни старички Сонита с 20 см бас и сега се ослушвам за по-хубав активен суб.
И аз искам да направя нещо подобно:
Да свържа ресийвър yamaha rx-v373 с активни 5.1 Megaworks 550.
Дали е възможно да се получат нещата при мен?
Т.е. да закача сателитчетата директно към ямахата.
Ако буфеът (както е при мен) разполага с Aux input дали не може да се изкара сигнала от жака за слушалки на ресийвъра и да се вкара в Аукс-а? Нещо се опитвам да разбера дали има ресийвъра има изход за активен суб, но не знам какво да гледам :)
1 Прикачен файл(ове)
В очертаното гледай
Прикачен файл 9021
Цитат:
Първоначално публикувано от
vencifcl
Аз това го видях, но не знам дали е изход за пасивен или активен суб.
Буфврът на Megaworks 500 е едновременно и усливател и има вход само 3,5 жак (Aux).
Ако взема преход чинч към 3,5 жак и просто ги свържа ме е страх да не изгоря нещо.
Освен това другата ми чуденка е сателитите от Megaworks-a дали да ги оставя вързани към буфера от 5.1 системата или да ги вържа директно към ресийвъра.
Отделно чуденката ми е дали въобще ще се промени осезаемо качеството на звука.
Megaworks е чудна аудио система за игри, но за музика - много разочароващо. И все пак ме е страх да не я изгоря с подобно свързване.