Отговор: близо ли съм до целта :Д
Според мен, няма никакво значение как или с какво ще ги свържеш. Дори и с канап.
да разбирам че няма да стане нищо от това така ли ?
Не знам каква е била идеята , но за мен наличието на много говорители е по-скоро проблем - защо не си направи двулентови колони с прилични говорители ? А схеми на свързване и готови модели с филтри и т.н. предполагам има доста из нета .:Drinks:
Аз виждам някакви средночестотни говорители (клонящи към високи) и няколко високочестотни. Ти бас не искаш ли да слушаш ? Щот не виждам как тая ...."колона" ще изкара нещо в ниските честоти. Извинявам се , но според мен това ...нещо ще свири малко по-добре от телефонна слушалка.
няма ли да е по силно от слушалките между другоро за пръв път ще правя нещо подобно и като за начало ще е добре поне да тръгне
За сила ще е по-силно , ма ще искаш да слушаш слушалките ........заради по-качественият звук.
най-вероятно си прав а може ли да ми обясниш как трябва да се направят връзките
Ми то има два варианта. Последователно или успоредно свързване. Поразрови се в нета и прочети за двата варианта. Трябва да вземеш предвид и усилвателя какъв е , да не стане така, че не може да "устиска" заради съпротивление.
До колкото разбирам трябва да внимавам да не прцакам усливателя .
Из другите форуми съм чел че трябва да се сложи вата само по стените ли или хубаво да се
натъпка а и да попитам вътре трябва ли да има някакви прегради между самите колони и ако трябва от какво ?
Извинявам се ако ставам досаден но наистина искам да разбера
Това което правиш наистина няма да звучи добре. По-добре събери още знания и тогава пак пробвай да направиш колона. Ще трябва да направиш доста изчисления спрямо обема на кутията какви говорители да сложиш, през какви филтри да минават и чак тогава идва варианта за ватата.
Diqn Karaasenov
Колони не се правят по този начин - имам няколко говорителя ще им направя кутия и ще ги вържа към усилвателя...
Има много изчисления за говорителите, обема на кутията, вата, филтри...
Попитай колегите от този форум - там има и схеми + снимки.
bgaudio.org
http://www.bgaudio.org/forums/