Объркани ОТ колони-моля за съвет
Здравейте, поръчах комплект Monitor Audio Bronze 6 speaker pack от Peter Tyson, но когато пристигнаха вчера тук в БГ, през посредник установих че са объркали предните колони и вместо Bronze 6 са пратили Monitor Audio MR6. Писах с Peter Tyson и те предложиха да ги заменят с точните, но ще трябва да ги изпратя обратно по куриер до тях. Това е ясно че ще струва пари, който ще видя дали ще мога да си възстановя от тях. Та въпроса ми е дали да не ги оставя и тези колони, като им предложа да ги доплатя а те да ми изпратят Bronze 6. Така или иначе се оглеждах за Атмос колони, и бях харесал Dali Alteco C-1 и според вас дали ако използвам Monitor Audio Bronze FX от комплекта за Атмос ( не зная дали са удачни) а да оставя MR6 за съраунд отзад. Идеята ми е да си спестя излишни разправии и да искам някакъв дискаунт от цената на колоните с който да покрия допълнителните оскъпявания който иначе ще настъпят ако ги заменям и пращам обратно при тях. Така хем те ще са доволни че са продали още говорители, хем ще свърша работа по лесно, иначе ще ги връщам за смяна.
Отговор: Объркани ОТ колони-моля за съвет
А имаш ли странични съраунд и какъв модел? Според мен Monitor Audio MR6 не са подходящи за съраунд отзад, по-скоро за странични.
Цитат:
Първоначално публикувано от
podredko
А имаш ли странични съраунд и какъв модел? Според мен Monitor Audio MR6 не са подходящи за съраунд отзад, по-скоро за странични.
Не нямам, рисървъра е Denon AVR-X4400h, а поръчаните колони Monitor Audio Bronze 6 speaker pack 5.1
Резултата е следния, изпратих колоните по куриер към Англия, а от магазина се ангажираха да ми възстановят сумата по транспорта, след като получат колоните ще ми изпратят точните обратно.
Новите колони са вече при мен, сега остава да взема кабели за тях. Приемам всякакви съвети относно правилните кабели, За основните Bronze 6 мисля да взема нещо около 2-2,5мм. сечение и дължина от около 3 метра за всяка, за съраунд колоните bronze FX обаче все още се чудя за сечението защото ще се върже по около 12 метра на колона. Не съм аудиофил и на дали ще усетя чак такава разлика в кабелите, затова и се чудя какви точно да взема, ресивъре е Demon avr-x4400, ще съм благодарен за всяко мнение за вид и модел. За суб-а гледах кабели от около 70 до 180лв за 3 метра, но и за там ще гледам. Благодаря.
Честито!
За предните и център това сечение е ок. Имай в предвид, че различните кабели могат да внесат разлика в звученето. Това би се усетило ако ги слушаш на стерео евентуално. В зависимост от бюджета, който ще отделиш:
Това
Това
Това
За съраундите на филми няма да чуваш особено много информация....на музика предполагам също няма да ги пускаш. Там дължините са големи и ако искаш да спестиш може и по евтин. Иначе за големи дължини се препоръчва по голямо сечение.
За субуфера зависи какво си гледал, но не се изхвърляй. Насочи се към по евтинкото.
Благодаря много за отговора и аз бях гледал тези кабели, само се чудя какво е подходящото сечение за съраунд колоните при тази дължина от около 12 метра за всяка.
И 1ца да е сечението няма да е фатално според мен за съраунди. Стига да е от тези горните, а и иначе бая скача сумата. Множко е метража, но икономисаните пари ги вкарай на друго място по добре.