Отговор: Проблем със SUB Dali 12
Понеже вие не помогнахте, помогнах си сам. Увеличих децибелите на суба в ресивъра и нещата си дойдоха на мястото. Проблема е решен.
Как повишаването на децибелите в ресивера се отразява, при положение, че като изключиш кабела за СУБа, проблемът си продължава?
На мен ми звучеше като проблем в усилвателя на самия суб.
Нямам идея. Това е единственото което направих. Беше на -11.5 и 10 часа. Направих го на -8.00 и смъкнах суба на 9 часа. Разбира се, през това време го изключвах и от контакта. Освен нещо да се е бъгнал с рестартирането да се е оправил. За сега си работи коректно. Сменях му и фазата. Беше на 180 когато констатирах проблема, сега е на 0. Чудна работа.
Какви са тези часове, не съм чувал за такива настройки.
Извинявай ! Аз така си го обяснявам копчето за усилване на самия суб. Наполовина усилен е 12 часа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mmmladenov
Нямам идея. Това е единственото което направих. Беше на -11.5 и 10 часа. Направих го на -8.00 и смъкнах суба на 9 часа. Разбира се, през това време го изключвах и от контакта. Освен нещо да се е бъгнал с рестартирането да се е оправил. За сега си работи коректно. Сменях му и фазата. Беше на 180 когато констатирах проблема, сега е на 0. Чудна работа.
Странно. Може наистина изключването от контакта да го е оправил, защото това, което си направил е решение на друг проблем - субът не се пуска, когато има бас или се изключва прекалено често, докато гледаш.
А фазата пък няма никаква връзка. След тази промяна или свири грешно, или преди е свирил грешно. :) Няма среден вариант. Само една от двете настройки е правилна.
Ако си правил калибрация с ресивера на даден етап, аз бих върнал фазата така, както е била по време на калибрацията.
Калибрация правих с предния суб кеф т2 Този е много по капризен
Играя си с фазата защото е до мен до дивана срещу главните колони
Може да има проблем с превключвателите на суба
За това споменах фазата, защото разщраках всички копчета отзад.
Направи му пак калибрация с Room Correction-а на ресивера, щом не си му правил. Почти задължително е. :) Това е отделно от проблема, който си изпитвал със стендбая. :)
Хванах му цаката. Когато го изключа от захранването (копче или контакт ) и после го включа в положение ОН или Стебай, остава постоянно включен. Когато го включа в положение Офф (плъзгача) и после го плъзна на Стебай, ресийвъра го събужда и след време си заспива, както си му е реда. Надявам се, че ще ме разбере някой, на който би му се случила подобна случка.