Изолационен материал за хладилна чанта
След относително дълго размотаване по магазините, установих че май няма да си намеря хладилна чанта с такъв формат, който ми е нужен. Я дайте идея за изолационен материал, тип фибран примерно, който може относително лесно да се залепи, така че шевовете да станат херметични? Не държа особено много на механичната здравина, тъй като ще има външна кутия, но херметичността е много задължителна, тъй като имам навика да возя жива риба.
Re: Въпрос за изолационен материал.
Just an idea.
Защо не сложиш и вътрешна кутия/буркан/бидон/какъвто_съд_ти_върши_работа? Ще можеш и да го вадиш от време на време за измиване. По-хигиенично ми се види. :)
Защото ще ми е доста сложно да го намеря с толкова кубична форма, колкото ми трябва. По-лесно ще ми е да си го направя от плексиглас, но това ще води до допълно утежняване.
Fibran а като го поосучеш или изкривиш или натиснеш някоя страна ще се отлепи и водата ......
Могат да ти направят съд по твоя форма примерно от неръждавейка 0,8-1 мм и да я облепиш отвън с топлоизолация.
А за по-лесно тръба с голям диаметър , заварка на дъно и пак обличане.
Става и от плексиглас , но освен лепилото се подсигури и с винтове и резба в плексигласа / но трябва да е поне 6 мм дебел/.
Друга идея да използваш някакво бидонче пластмасово -има с капаци .