Избор на дървен профил с алуминиево покритие
Не знам дали тук му е мястото, но искам да попитам следното: избрах си фирма за изработка на дървена дограма с Al покритие, но колебанието ми е относно какво дърво да избера -
бор/ела,
меранти или
лиственица
дървото от въшната страна ще е защитено с алуминиевото покритие и следователно бор/ела - най-евтиният вариант - дали ще става или по - добре да дам повече пари и да сложа меранти или лиственица........
Re: избор на дървен профил
Мерантито е много по-красиво от иглолистната дървесина. Разбира се по-скъпо е. От тази гледан точно аз бих избрал мерантито. Лиственицата не съм я виждал, но е иглолистно.
в интерес на истината, в офертата ми за дървена дограма, разликата между меранти и лиственица е само 11 лв
Лиственицата се внася от *****-евтино и здраво дърво.Не знам далие е по твърдо от нашия дъб или не.Приятел скоро ми се хвали с дограмата си от лиственица...беше байцвана в червено и ми хареса.
Цитат:
Първоначално публикувано от Markony
Не знам далие е по твърдо от нашия дъб или не.
по- меко е от дъба
Заслужава ли си , според вас, дървената дограма да е с алуминиево покритие?
Заслужава си, но завиви кака в направено.
Ако е лиственица, да е сибирска.Това нещо не гние и издържа на всякакви условия.Венеция вече доста столетия е на колони от сибирска лиственица.Но все пак зависи от качеството на самия материал, който е внесен.