Re:Имам питане за дограма?
Сложи един алуминиев перваз. Не е кой-знае-какъв разход...
Тази алуминиева дъска се слага по време на поставянето на изолацията, преди обръщането на прозореца. Сега има опасност да останат язви, в които да влиза вода. Запушването на каналите за оттичане ще вкара дъждовна вода в къщи.
Моята дограма си имаше място за поставяне на перваза след монтирането. Аз сложих первази от варовик. Добре е да има перваз.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Тази алуминиева дъска се слага по време на поставянето на изолацията, преди обръщането на прозореца. Сега има опасност да останат язви, в които да влиза вода. Запушването на каналите за оттичане ще вкара дъждовна вода в къщи.
1.Мислех ако слагам тази алуминиева дъска и ако случайно се запушат каналите да пробием дупки кудето са каналите(преди да се сложи дъската)
2.Или втория вариант да сложим плочки имам приятел от 8 години е с плочки и не са мръднали,където не е плътно ще оплътним с млако силокон примерно по края?
Кой вариянт е по-добре вариант 1 или 2 сега не е опасно ,но при пролетните дъждове може да има проблем
Става и по двата варианта, стига да се направи качествено и трябва да се следи след това за пукнатини, че той силикона изгаря от слънцето