Клещи за степенчати подложки за PVC дограма - откъде?
Здравейте,
Някой знае ли откъде мога да си купя от онези тънките клещи за стягане на степенчатите подложки, дето се слагат в двата диагонални ъгъла на стъклопакета на отваряемите крила? Търся също и едно особено пластмасово "длето" за отделяне на стъклодържателите от профила при сваляне на съклопакетите.
Някой може ли да помогне с инфо? Ще съм много благодарен... :rolleyes:
Re:Клещи за степенчати подложки за PVC дограма - откъде?
ако искаш да сваляш прозореца (стъклопакета) става най лесно с дървен чук и нож - като ножа да е дебел и го забиваш между профила и стъклодържателя някъде в средата и леко подчукваш. Относно клещите не знам за какво говориш. Но да знаеш че понякога поставянето на стъклодържателя е малко по сложно.
@glarus
Наясно съм със свалянето с подръчни средства, но все пак благодаря. :)
Иначе клещите са едни плоски и тънки, все едно са направени от лист ламарина.
А "длетото" е много тарикатско - хем отлепя стъклодържателя, хем може да се използва за повдигане на стъклопакета докато е в рамката.
Просто съм табиятлия и искам да си имам хубави инструменти, не че ми се налага често да ги използвам де. :))
Никъде не намирам инфо, а все някой ги произвежда тези неща...
Ей на тоя линк има разни екзотични клещи:
http://www.papagalsz.com/userfiles/F...nstrumenti.pdf
Там на втората страница в pdf-документа има едни клещи (продуктов номер 2008), които доста добре пасват на твоето описание.
Аз самия си нямам никаква представа за какви точно инструменти става въпрос в тая тема, нито пък какво е степенчата подложка.
Случайно преглеждах тоя сайт:
http://www.papagalsz.com/index.php?i...id=11&act=view
и оттам от "Други инструменти" попаднах на по-горния pdf-документ.
И ако това са твоите клещи, там на сайта има някакви контакти, евентуално можеш да ги питаш.
Точно номер 2008 от сайта посочен от MitkoS.
Много благодаря! :bravo
Номер 2008 са клещите, а 1997 е много подобно на "длетото" за което стана въпрос.
Ще ги питам, дано са отзивчиви.
След две седмици мотаене, все още нямам отговор от фирмата дали ще ми намерят такива клещи...
Мно'о тъпо... :sad:
точно за 2008 става дума.
скочи до кой да е склад за профили и ще ти продадат. пиши в кой град си.
водят се и персийски клещи ако не се лъжа - като стиснеш отварят :)
@estqwerty
В Русе съм. Обиколих без успех всички по-големи складове. Никъде няма.
Преди време във всеки кашон с подложки имало по един чифт такива клещи, но вече не ги слагат.
Навсякъде това ми казаха...
щях да помагам със складове знам на етем и вайс , но щом си обиколил ... ще се разходя тук при мен да видя.