-
Търсачка
Искам да си направя търсачка в сайта. До сега ползвах търсене от Google. Смятам че е готино, но те си обновяват индекса един път месечно, а аз правя по-често.
Желателно е търсачката да индексира съдетжанието и на doc, pdf, xlt документи освен страници. Бях си харесал ASP Search, но вече две седмици не мога да я изтегля. Имам хостинг с подръжка на всички скриптови езици, така че за това няма проблеми.
-
Търсачка
Никой ли не знае как се прави търсачка бе хора???......
-
Търсачка
Никой :-)
Hint: пробвай да потърсиш htdig
-
Търсачка
mnogo interesna tema ako nqkoi znae da kaje kak stava taq tursachka ;)
az lichno polzvam
http://www.getafile.com/cgi-bin/merl...searchmp30.exe
no ne sam nameril crack vse oshte ako nqkoi znae kade imam da pihe na maila mi pls
-
Търсачка
Да беше казал каква ОС и какъв web-server използваш...
Щом google ти е вършил работа, може да опиташ htdig за linux, както fori казва.
За windows може да ползваш Indexing Service, за да индексираш информация от M$ Office документи.
-
Търсачка
Ползвам хостинг на host.bg. Мисля, че ползват Linux с Apache.
-
Търсачка
ето го и решението как да направим търсачка използваща услугите на google и индексиращо линковете в подбран от нас фаил ;)
http://it-place.net/index.php?type=d..._tut&srcid=126
-
Търсачка
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Никой ли не знае как се прави търсачка бе хора???......
<div align="right">Originally posted by blue_*-*29/10/2004*:* 13:15:21</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
и аз незнам но тва със сигурност ще ти е полезно виж по горе ;) [:P]
-
Търсачка
Решението е добро. Но аз искам да избягам от това, че google обновеват индекса си един път в месеца. Какъв е смисъла от такава търсачка, ако на потребителя не се извеждат резултатите от последните две седмици от форумите, новините и последното едно-две обновявания?
Ако индекса се обновяваше по-често това е идеалното решение, но в сучая не.
-
Търсачка
ми братле аз просто ти давам вариалн с една от най популярните търсачки но .. ако искасх потърси подобна услуга към
www.teoma.com но ще трябва да им пишеш да то разрешат ;)
или пък защо ти е друга след като най популярните търсачки за обвързани с google ;)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Решението е добро. Но аз искам да избягам от това, че google обновеват индекса си един път в месеца. Какъв е смисъла от такава търсачка, ако на потребителя не се извеждат резултатите от последните две седмици от форумите, новините и последното едно-две обновявания?
Ако индекса се обновяваше по-често това е идеалното решение, но в сучая не.
<div align="right">Originally posted by blue_*-*22/11/2004*:* 15:39:42</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
-
Търсачка
Ще пробвам да я направя тая търсачка. До момента използвам директно запитване към Google. Може да се види на search.elena.bg.
Основната идея е да се търси в сайта, а не някъде другаде.
-
Търсачка
Защо не провериш тук:
http://www.hotscripts.com/PHP/Script...nes/index.html
, някой скрипт може да ти хареса.