-
mambo проблем
Проблема е следния: - искам да си инсталирам в мамбото долълнителни екстри изпълнявам всичко което пише в хелпа обче не иска излиза това съобщение 'The installer can't continue before zlib is installed' Каккъв е zlib и за какво се бори и за какво му е изобщо и как да оправя тоя проблем?
къде се инсталира това нещо, намерихго но няма инстал, немога да се оправя помагаите?
-
mambo проблем
zlib is designed to be a free, general-purpose, legally unencumbered -- that is, not covered by any patents -- lossless data-compression library for use on virtually any computer hardware and operating system. -> http://www.gzip.org/zlib/
даи повече инфо за сървъра, каде си го инсталирал, как, ...
ако си със собствен сървър ->
tar xzf zlib-1.1.4.tar.gz -C /usr/local
cd /usr/local
mv zlib-1.1.4 zlib
cd zlib
./configure --shared
make
make install
-
mambo проблем
на моето PC е сървара, но можели да ми обясниш, по ясни че нищо не разбрах, никога не съм правил нещо подобно
Мерси
-
mambo проблем
Дай малко инфо за да ти кажа какво точно да направиш:
1. пс-то ти е под уиндоус с инсталиран PHP пакет развойни средства (аppserv, etc) или е линукс сървър
Определено нямаш инсталирана zlib компресия и затова се дъни така..Това можеш да провериш така: http://localhost/phpMyAdmin/phpinfo.php
и трябва да видиш следното по-надолу по страницата с резултата:
zlib
ZLib Support enabled
Compiled Version 1.1.4
Linked Version 1.1.4
-
mambo проблем
Инсатлирал съм това phphome2.2.1, не съм му правил никави настрои те стават автоматично, за mysql, php, apache. Apache/2.0.39 (Win32) PHP/4.2.2-dev myslq 3.23.39. D: ми е основната директория ма ми и виндолса ХР. А линка ми изкарва инфо за най-различни неща без да има за тия ЗЛИБ
Ами това достатъчно ли е?
-
mambo проблем
ok. нека опитаме това....намери файла php.ini в директорията където си инсталирал phphome или в уиндоус директорията, отвори го с Wordpad. Намери следните редове:
;extension=php_tokenizer.dll
;extension=php_w32api.dll
;extension=php_xslt.dll
;extension=php_yaz.dll
;extension=php_zlib.dll
премахни ; пред реда ;extension=php_zlib.dll ..трябва да изглежда така
;extension=php_tokenizer.dll
;extension=php_w32api.dll
;extension=php_xslt.dll
;extension=php_yaz.dll
extension=php_zlib.dll
рестартирай...трябва да е ок.
-
mambo проблем
Благодаря много, решисе проблема, но добре че беше ти.
точка и запетая какъв проблем правят само :)[8D][:D]
-
mambo проблем
Отново проблмел и пак е свъзван с инсталирането на модули. Преди не искаше заради ZlIB, но този проблем го решихме с ваша помощ закоетъм съм много благодарен. качих сайта при едим приятел на неговия сървар, ZlIB работи но кагато започна да инсталирам някой модул ми дава следната грешка
Upload component - Upload Error
Failed to move uploaded file to /media directory.
Зашо се получава така?
Конфигуррацията е същата която съм написъл в по горен пост.
Мерси предварително.