Re: Apache и IIS да работят съвместно
peshos благодаря,
Сега вече почва да ми се изяснява с изключение на това IP 83.228.6.215, което със сигурност не е мое, нито е IP-то зад което е апачето. Нямам никаква представа защо го пише там в prx1.php. Единственото ми предположение е за някакъв proxy-scanner, но пак не мога да намеря връзката с това IP.
Я само за проба, отвори http://www.whatismyip.org/ и виж дали показва същото IP?
Знам наизуст IP-тата които ползвам. Това не е от тях. Все пак ме накара да се усъмня и го проверих. Е, не ми е познато и не е мое.
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Работата е там, че не го виждам. Не е от очилата, а чак в това зад очите.
Значи, питаш:
Цитат:
--- клъц-----
59.33.149.159 - - [07/Oct/2006:12:01:25 +0300] "GET http://www.brianpeter.com/prx1.php HTTP/1.0" 404 316
--- клъц ---
Как ви се струва, това нормално ли е ? Има ли причини да се безпокоя ?
----клъц----
Та въпроса ми е - това в лога на Апачето нормално ли е, или е обезпокоително ?
Отговарям: Това в лога на сървъра ти е нормално - получава заявка, обработва я коректно и записва в лога.
Не виждам какво общо има хтмл кода генериран от някаква си китайска страница, която ти си посетил, след като си я видял в лога си. Там можеше да намериш ейроглифи, примерно. Полето от лога, където виждаш тази страница е поле за "каква е заявката", а не поле "кой е направил заявката".
По подразбиране, полетата са (администраторът може да назначи други полета в различна последователност):
Код:
ип адрес на клиента | информация от inetd | логнат потребител | дата | метод | заявка | протокол/версия | код на грешката | големина на трансфера
При първо влизане в даден сайт ти правиш завяка "/". В неговия лог се записва:
Код:
192.168.10.11 - - [11/Sep/2006:12:25:36 -0300] "GET / HTTP/1.1" 200 438
С тирета се отбелязва, че информацията за съответното поле не е налична. Ако си логнат с име "MitkoS", завката би се отразила в лога примерно така: Код:
192.168.10.11 - MitkoS [11/Sep/2006:12:25:36 -0300] "GET /secure-pages/index.html HTTP/1.1" 200 799
Код за грешка "404" означава "ресурсът не беше намерен", код за грешка "200" означава "ОК".
Мерси Ghost, мерси,
Отивам да си пия спокойно биричката. Имаш една от мен при случай. И peshos и Bibi също.
И понеже ставам лаком, един последен въпрос:
Не е ли редно GET-заявката да изглежда така:
IP1 - - [07/Oct/2006:08:50:23 +0300] "GET //site2/Kutiika/sp-right.gif HTTP/1.1" 304 -
а не както е:
IP1 - - [07/Oct/2006:08:50:23 +0300] "GET //Kutiika/sp-right.gif HTTP/1.1" 304 -
Не, редно е да е към ресурс намиращ се под йерархията на "/". Името на хоста е друга тема. При наличие на виртуални хостове най-читаво според мен е за всеки хост да се води отделен лог.
П.П.
Тепърва на какви неща има да се нагледаш по логовете си... ;-)
Цитат:
Не е ли редно GET-заявката да изглежда така:
IP1 - - [07/Oct/2006:08:50:23 +0300] "GET //site2/Kutiika/sp-right.gif HTTP/1.1" 304 -
а не както е:
IP1 - - [07/Oct/2006:08:50:23 +0300] "GET //Kutiika/sp-right.gif HTTP/1.1" 304 -
В твоя случай не. В заявката стои релативния път към даден файл спрямо това, което си обявил за DocumentRoot. Мисля че това site2 ти е в DocumentRoot-а, а браузъра няма как (и не трябва) да знае къде физически си си разположил файловете.
Всъщност питам, защото не мога да проумея какво ще стане ако искам да сложа още един сайт site3, който да се хоства от апачето.
Цитат:
Всъщност питам, защото не мога да проумея какво ще стане ако искам да сложа още един сайт site3, който да се хоства от апачето.
Редактирах предният си пост, защото бях отговорил невярно - бях пропуснал нещо важно в твоя въпрос, което измени целия смисъл.
При виртуални хостове е най-добре да водиш отделен лог за всеки хост.
Все пак, ако държиш да се записва в лога и името на твоя хост, ако си спомям правилно, трябва да подмениш "заводската настройка" на лога от:
Код:
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b" common
на:
Код:
LogFormat "%h %l %u %t \"%{Host}i\" \"%r\" %>s %b" common