-
flash edit
имам една молба към разбиращите от флаш тъй като флаша ми е много тъмен на мен :) а ми трябва това
да се променят текстовете на бутоните както следва:
about us - начало
services - за нас
tracking - услуги
rates - продажби на ППС
career - връзки
contact us - контакти
текста да е Arial, bold, същия размер.
и ако няма проблем да ми кажете как сте го направили
10х предварително
това е сорса на флаша
-
Re: flash edit
www.thefastest.biz/temp/menubg.fla
Текстът се променя по следния начин:
1) отваряме панела Library (вдясно) и цъкаме с левия бутон два пъти върху клипа "all text"
2) виждаме бяло поле, но ако наиснем Ctrl+A ще забележим, че на белия фон е изписан бял текст, в случая това е текстът, който ще се визуализира върху най-горния бутон. Редактираме го по свое желание.
3) в горната част на екрана се намира т. нар. "Timeline" (няколко реда от бели и сиви квадратчета, които изразяват последователните кадри на клипа). В момента трябва да има само 6 квадратчета, а през първото да преминава една червена линия. Цъкаме веднъж с мишката върху второто квадратче и линията се премества върху него - сега това е активният кадър. Повтаряме т. 2 за втория бутон и така правим за всичките останали.
4) Ако натиснем F12 (за преглеждане на флаша) ще видим, че текстовете са разместени. Подравняваме ги, като местим отделните текстове в отделните 6 кадъра на клипа "all text"
5) Остана да се коригира някак движението на малките стрелкички, в зависимост от дължината на текстовете. Ще пробвам по-късно да видя как ще стане. Успех :)
-
Re: flash edit
Благодаря много братле, и за обеснението благодарности :)
имаш бира от мен ;)