Wordpress проблем с картинки
Нямам никакъв опит с Уърдпрес, някой може ли да помогне?
При местене на блог от една машина на друга се появи проблем с картинки към постовете.,
Там са си - ако заредиш съответната новина се виждат.
Но тъмбнейлите в сплаш страниците ги няма.
Когато се влезе в пост има отделно поле - картинка за новината.
По някакви причини то се е изтрило и... е празно.
Ръчно можеш да му добавиш коя картинка от поста да е главна и да отговаря за него, но това е много работа - в блога има хиляди постове.
Някаква идея и решение?
Отговор: Wordpress проблем с картинки
беше ми се случвало веднъж като качах версии.
сега като гоогълнах "wordpress thumbnail regenerate" гледам има някакви плугини.
трябва да видиш кой размер точно ти трябава, задаваш генерираш отново, пътя трябва да отговаря за това темите май отговаряха - бая време мина сега само като си плащам хостинга натискам упдейт бутона.
дори сега като си мисля точно това ми беше проблрма - трябваше да викам картинките за заглавия в някакъв изчанчен широкоекранен размер защото бях решил че е дизайнерско...
не е от това.
Има няква функция print_thumbnail която по неясни причини не работи.
Намерих друга, която вкарва като картинка на поста първата картинка от него, сложих нея - бачка, махнах неработещата и... така.
е тук вече гугъла ще помага - пишат че правата на файловете трябва да се сменят...първият резултат от гугле : wordpress - wp print_thumbnail function is not working - Stack Overflow
някое момченце на място да го оправи за час два няма ли да най-добре?
е... в службата аз съм момченцето.... :)
Само дето не вдявам нито от Уърдпрес, нито от PHP...
Но закоментирах функцията, добавих работещата и я пляснах там, където се очакват тъмбнейли - всичко... работи.
Засега :)
Виж error log-a може да нямаш инсталирана някоя библиотека за работа с изображения в PHP. Или собственика на картинките да не съвпада с потребителя, под който върви php / уеб сървъра.
На новата машина може php да е с по-нова версия и това да кара функцията да спре да работи нормално.
На мен ми изглежда като разлика в двата сървъра и, ако е от това, може да възникнат проблеми и с други модули.
По-малко вероятно, но все пак - може да липсва някой php-модул за картинки: Imagic, GD...