UTF-8(Unicode) в Dreamweaver и Fireworks MX
Имам изображение с приложено поведение Show popup menu с надписи на кирилица, направено във Fireworks. Експортирах го към DW, където го сложих в клетка от таблица (чрез Insert..Fireworks HTML).
Надписите в popup, естествено, не се четат. Опитах със съветите за надписи на Flash-бутони в един от старите постове, но буквите се припокриват.
Наложи се да експортирам отново от Fireworks в UTF-8 и всичко е наред.
В крайна сметка зададеният енкодинг на страницата в DW е Windows1251, а html-а от Fireworks - в UTF-8.
Въпросът ми е това ще доведе ли до някакви проблеми или да направя енкодинга навсякъде UTF-8.
Спомням си, че четох някъде статия на тема unicode, ама забравих къде беше. Ще бъда благодарна за каквито и да било обяснения.
http://unicode.org/
Следващия път моля те постни и сорс (освен ако не е Top Secret[:)]).
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Следващия път моля те постни и сорс (освен ако не е Top Secret[:)]).
<div align="right">оргинално мнение на Bri</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
За съжаление ми се наложи да форматирам и тези временни "пробни" файлове вече ги няма. [V]