създаване на multipaged PDF (kak)
как по точно мога да създам ПиДиЕф файл с destiller или InDesign.Виждам че acrobat 6 pro има създаване на *.pdf от всякакви документи но multipaged kak става?!?!
Ако някои може да ми каже някакъв добър туториал ще съм благодарен.
Мерси предварително!
Ами много е лесно всъщност - отваряш файла-оригинал (този, който не е PDF) със стандартната програма за неговата обработка (например Word, Corel, Excel) и избираш Print. От диалоговия прозорец който се появява обаче освен истински принтери ще откриеш и distiller-a, избери го и натисни print -> файлът ще се "разпечата" във формат PDF :)
нямам инсталиран акробат на тоя компютър но после ще пробвам дали става така.
Но да речем искам да си направя един документ от 20 страници при положение че имам 40 снимки..просто искам да ги направя на всяка страница по 2 снимки.Например нещо като българското списание УебДев.
Синтезиран въпроса сега ми е как от 20 отделни снимки да създам един пидиеф файл с по 2 снимки на страница.
Сложи си ги в Word. Нагласи си ги както искаш и пусни печат на виртуалния принтер на Distiller. Просто и лесно.
Има и една програмка - Image2PDF Ultra , ама не съм използвал.
http://www.softpedia.com/public/cat/4/2/4-2-15.shtml
ако срещнеш непреодолими трудности с използването на Distiller-а (щото лично аз не съм успял да си направя добри pdf-ове с него, пък не съм чак толкова прост :)) може да използваш JAWSpdfCreator. Той работи на същия принцип - наблягаме на думата "работи" :)))
Хайде със здраве!