Система за видеонаблюдение?
Трябва ми малка система за видеонаблюдение (около 10 камери), като всичките камери са вътрешни само дето разстоянието е доста голямо (радиус някаде 100-150метра). Не е необходим запис на камерите а само няблюдение през web.
Моля който има опит и впечатления да ми препоръча кептчър карти, камери и евентуално webcam сървър.
Благодаря предварително!
Кепчър и камери има в Комел Софт.
Re: Система за видеонаблюдение?
За видеонаблюдение много зависи какво искаш да гледаш.
А варианта с предаване по нета без запис не е по различно и да има запис (искам да кажа че няма да има особена разлика в цената), защото има такива готови изделия които предават потока от данни директно по интернет ама струват колкото кампютъра с платката.
Аз ползвам ZoneMinder със 6 камери. Имам 2 компютъра със Celeron на 1.7Ghz, на които върви Gentoo Linux. За вход ползвам обикновенни тунери AverMedia, а камерите са от най-евтините които можах да намеря - 25-40 лв.
Това е нискобюджетно решение от стари компоненти. Разира се ако имаш достатъчно средства може да се ориентираш към Geovision и хубави камери. Също така камерите със zoom/tilt, биха могли да ти спестят от цената за кепчър картата (брой входове/кадри за секунда) както и да намалят броя необходими камери, но това трябва да се прецени според помещението.
Изтупахте 2 годишен прах от темата :)
Взех си Geovision