Re: Въпроси за HDD камера
За кой модел точно става на въпрос - JVC се разчита като външен диск, но записва негов си формат - поне по-старите модели. Новите на Sony съшщо записват в техен формат - компресиран, съвместна разработка с Panasonic. Това е така, за да се пести място.
Иначе всеки клип оформя нов чаптер за DVD, като повечето камери имат вграден editor за подготовка на цялостен филм, който да запишеш на DVD.
1) Най-много ме вълнува въпроса дали диска на HDD камерата може да се ползва като външна памет или е само за четене?
Мога ли да качвам в камерата различни файлове от компютъра си през USB-то?
Интересно че консултантите в Техномаркет не успяха да ми отговорят на този прост въпрос ;)
- Не, не можеш с JVC GZ-MG 20 поне
2) С какво разширение са файловете и в какъв формат?
- .mod което разширение спокойно можеш да преименуваш на .mpg и след това да използваш DVD authoring software
3) Ако снимам на малки порции от по 5-10 мин. накрая много малки файлове ли ще има или един голям файл?
- Множество файлове
Този форум и тази тема ще ти бъдат доста полезни:
http://www.camcorderinfo.com/bbs/t126292.html
Благодаря superfly!
Спрял съм се на марката Sony. Гледах ги в Техномеркет и единственото което не ми харесва е, че един модел на JVC има гаранция 2 години, а моделите на Sony са с по една година гаранция. Ако някой знае магазин в София, който дава гаранция от 2 години (или поне 18 месеца) за HDD камера на Sony, моля да пише тук. Мерси!