Конвертиране на видео от камера - необходимо ли е ??
Имам няколко въпроса към знаещите във форума. :help
Защо когато с помощта на софтуера, идващ с камерата (сони), прехвърлям файловете в компютъра, към всеки MPG файл, се появяват и разширения MODD и MOFF, а ако ги прехвърлям copy/paste са без разширенията и как е по-добре?
И с каква програма най-лесно, бързо и без загуба на качество и в какъв формат да конвертирам записаното видео, за да го гледам на домашния двд плеър и необходимо ли е въобще конвертиране??
Извинявам се ако въпросите ми са изглеждат глупови, но :Drinks:
Re:Конвертиране на видео от камера - необходимо ли е ??
пинакъла е програма точно за конвертиране рязане вмъкване и др . на различни файлове. камерата ти сигурно е с карта ? ако ти се вижда пинакъла труден сложи "ulead muvie faktory 5" и по-нови верии. тя си конвертира сложените файлове, прави си меню и записва на DVD включително и DVD DL
пробвай първо без конвертиране, ако ти са MP. аз също снимам със сони но на компа свалям avi и после конвертирам
Благодаря на GMIR за отговора.
Двете програми ги разгледах, както и някои други. Спрях се на ConvertXtoDVD - с много лек и интуитивен интерфейс и засега възможностите на тази програма ме задоволяват.
Честита нова година на всички :Drinks:
От няколко дни се опитвам да изрежа един mpeg-2 файл и не мога :help. Порових се в :Google:, но не намерих нужната информация.
Затова пак се обръщам към форума.
Търся малка програмка с която само да изрязвам излишните части от видеофайл - нещо като mp3knife, но за видео.
При мен (не знам дали е така по принцип) Moviemk и VirtualDub не отварят mpeg-2 файлове. Всъщност възможностите на Moviemk са ми напълно достатъчни, но дали има версия за mpeg-2??
Други разгледани от мен програми:
1. Adobe Premier – компютъра ми е слаб и не отговаря на изискваните от програмата характеристики.
2. Ulead Video Studio, Pinnacle Studio, Ulead mоvie faktory 5 – прекалено големи и сложни ми изглеждат, а и компа ми като, че ли няма да се справи с тях.
3. Sony Vegas – намерих само trial версия.
4. пауър директор – като „импортна” видеофайл и звукът ми изчезва - иначе съм работил с нея!!
Или да задам въпроса в раздел софтуер?
сложи си пинакъл 9 или 10 или улид студио 7 те са стари версии правени за слаби стари компютъри,. и не търси програмка за всяко нещо поотделно. посочените от мен програми вършат всичко за което питаш
VirtualDubMod1.5.10.2.2543 - този мод отваря mpeg2