Лентов апарат и детектор на летищата
Искам да попитам как се отразява радиацията от метал детекторите по летищата, защото мисля да снимам с подводен лентов апарат и никога не съм минавал с такъв през check in на летищата.Знам ,че ще ми кажат ,че нама НИКАКВИ проблеми за техниката.Интересува ме с лентата какво става от тази радиацийка.
Re:Лентов апарат и детектор на летищата
Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
Искам да попитам как се отразява радиацията от метал детекторите по летищата, защото мисля да снимам с подводен лентов апарат и никога не съм минавал с такъв през check in на летищата.Знам ,че ще ми кажат ,че нама НИКАКВИ проблеми за техниката.Интересува ме с лентата какво става от тази радиацийка.
Метал детекторите излъчват радиовълни и не влияят на лентата. Лошо е, ако апарата мине през рентгена!
Лентите няма да ги държиш във фотоапарата. Ще си го сложиш като пристигнеш. Не ги носи в ръчни багаж. Най-добре ки постави в някаква метална кутия.
Апарата е Кодак за снимки до 50м.-капселован е и е за еднократна употреба.Това ме притеснява,защото го няма това защитното фолио и т.н. с филма.Май ще го метна в големият багаж ,а не в ръчния защото там са рентгени,клизми и :blob
Значи 98-2000, когато още нямаше цифрови фотоапарати съм си пътувал винаги с един куп ленти. Обикновено в ръчния багаж, някой в кутийки, други не отваряни, трети със снимки, вкл. и във фотоапарата. Никога не съм имал проблем с изкарване на снимки от която и да е лента. Багаже многократно е минавал през скенери - понякога по 5-6 пъти при пътуване до САЩ например.
Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
Апарата е Кодак за снимки до 50м.-капселован е и е за еднократна употреба.Това ме притеснява,защото го няма това защитното фолио и т.н. с филма.Май ще го метна в големият багаж ,а не в ръчния защото там са рентгени,клизми и :blob
Сегашните скенери май не са рентгени, ама кой знае.
убеден съм че в този апарат освен някоя пружинка нищо метално няма.така че спокойно в джоба и през метал детектора.аз също не препоръчвам да го пускаш на лентата!
Преди години, когато още нямаше цифрова техника многократно съм пускал чантата с фототехника през тази машина за проверка на ръчен багаж и не съм имам никакви пробпеми, независимо, дали лентата вече е във фотоапарата или си е в кутийката. Това реално не е рентгенов апарат.
Съвет: Носи си техниката в ръчен багаж, ако искаш да не ти изчезне.
Цитат:
Първоначално публикувано от Holmes
Преди години, когато още нямаше цифрова техника многократно съм пускал чантата с фототехника през тази машина за проверка на ръчен багаж и не съм имам никакви пробпеми, независимо, дали лентата вече е във фотоапарата или си е в кутийката. Това реално не е рентгенов апарат.
Съвет: Носи си техниката в ръчен багаж, ако искаш да не ти изчезне.
Апарата си е напълно ренгенов повярвай ми!Но опита ти с пускане на фотоленти през него, е ценен и мисля че въпроса е приключен.
Тези дни ще пиша,като проявя филмчето. :yikes
Ако няма риби значи радиацийката е била добра.