PANASONIC DMC-FZ38 или OLYMPUS E-450 KIT
  Моля изкажете компетентни мнения по въпроса за избор на фотоапарат.
Ще го използвам само за любителски цели, но е добре да има ръчни настройки.
Цена около 600-700 лв
 OLYMPUS E-450 KIT
 PANASONIC DMC-FZ38EP-K
 SONY NEX-3AB

Струва ли си 100 лв отгоре за Олимпуса, но пък е огледално рефлексен. Като чета по форумите, всички яко залитат по DSLR апаратите, та тотално се затрудних при избора.
Кой от тези е за предпочитане да си взема?
За клипове няма да го ползвам. Интересува ме само качествотона снимките.
     Re:PANASONIC DMC-FZ38 или OLYMPUS E-450 KIT
  да DSLR но не олимпус, иначе панасоника но и той си има недостатъците
  И в крайна сметка за тези пари Панасоника ли е за предпочитане??? :081:
А нещо за Сонито???
  3D на сонито ли те интересува? В момента има промоция в техномаркет на приставка за панасоник апарати за 3D, но ще трябва да се бръкнеш за още. Вземи една карта и пощракай в магазина с двата апарата и после разгледай на монитора кадрите.
  За мене SONY-то е фаворит, но не с тази окомплектовка. 

Сонито спада към т.н "компактни фотапарати със сменяема оптика", които са последната тенденция в непрофесионалните фотоапарати. Така на теория ще можеш да добавяш каквито обективи има на пазаря. Но този комплект, към който си се насочил (не случайно е толкова евтин) е с обектив, който не е варио, тоест нямаш никакъв zoom, да не говорим че с това фокусно разстояние той е по-скоро широкоъгълен и едва ли ще си възхитен от възможностите му (на обектива). По-скъпия кит SONY NEX-3KS вече е друга бира защото обектива му е 18-55 mm, а най добре е комплекта с два обектива SONY NEX-3DS. Единственото, което не ми харесва на Сонито е че няма обикновен визьор, но пък екрана му е подвижен и това е много удобно.

Панасоника не че е лош, но ми е много тухлест :cowboy: . Обаче в сучая (с този бюджет) той е разумния избор.