Добра FULL HD камера без ценови ограничения :)
Здравейте всички,
Коледа идва :)
Знам че много е писано по темата, но искам да ви питам ако нямате ценови ограничения коя видео камера бихте препоръчали за любителско ползване: детски партита и др. семейни тържества.
Нямам амбиции да снимам в 3D, но да бъде FULL HD.
Предварително много ви благодаря за отделеното време.
Re:Добра FULL HD камера без ценови ограничения :)
аз си купих Сони CX130 точно за тази цел - да снимам децата основно. Добро предложение за парите си (около 340 евро ми излезе)
Ако финансите не са проблем - може би вариантите със сменяем обектив като NEX-VG10.
в твоя случай поне
първо -1.5 лукса поне да е светлочуствителноста на камерата.Колкото по-малко по-добре. Екстри като найт вижън и нощно снимане са си търговски трик и според мен излишни.
Второто изискване е да е с 3 cmos или 3 Lmos /ссd вече е устаряла работа/
трето да е с качествена и достатъчно широка оптиката на камерата.
успех в търсенето!
:-memnon Kasap въпроса е за видеокамера. Като предлалагаш марк предложи и нужната оптика :wink: Между другото доколкото знам доктор хаус е сниман с канон-марк.
С фотоапарат се снима най-трудно без нужните приспособления.
Преди около половин година и аз трябваше да реша подобен въпрос. Проведох си мои тестове в могазина на няколко модела Panasonic и Sony. Реших, че според мен най-добрата е Sony CX 560V. Мотиви за моя избор:
Най-добра стабилизация. Това е изключително важно при любителски снимки от ръка и особено ако приближаваш образа (има 10 пъти оптично приближение). Дори и при максимално приближение от ръка можеш да заснемеш приемлива картина.
Най-добра при слабо осветление.
Ако искаш влез в YouTube и там потърси сравнение между Sony CV560V i Panasonic TM900 при слаба светлина.
Недостатък - доста е скъпа.
Това е моето мнение (на пълен аматьор).
Благодаря на всички за помоща.
Засега взех назаем от приятел неговата и ще отложа покупката за по-безгрижни времена.