Nikon S5100 или S3100 Предложете фотоапарат до 200лв. HD
Здравейте, можете ли да предложите някакъв читав фотоапрат до 200 лв. и да прави HD (1280x720) видеоклипове? Гледам разни модели из магазините, но не съм в час и затова питам тук. Търся бюджетно решение поради ред причини които няма да изброявам.
Благодара предварително за предложенията.
Re:Предложете фотоапарат до 200лв. HD
Малко пояснение - ако ти снима 30 кадъра в секунда/всички апарати на 1280-720р/ то движенията на хората при възпроизвеждане на плазма, lcd-led телевизор няма да са реални а леко насечени, като камерата от скайпа. Нужно е да 25 или 50 кадъра в секунда.
Моят пример е когато е приравнено и конвертирано към 25 . При директно възпроизвеждане от апарата не се усеща много насичането.
да се включа и аз с малко пояснения
HD-то при фотоапаратите и камерите от ултра нисък клас (от рода на практика) е по-лошо от 640*480 на средния клас. лоша матрица, лоша компресия... крайният резултат е силно пикселизирана картина, лош фокус и размазване като цяло.
категорично ти предлагам да се ориентираш към някой по-свестен канон от рода на http://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional . разликата от 50 лева не че ще те извади от ниския клас, но поне ще имаш нещо по-стабилно в ръката
Много ви благодаря за предложенията, много се чуда дали този да не го взема Nikon COOLPIX S-5100 може ли някое мнение и за него?
Olympus VR-310 http://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional до 250 лева .Този май става ,но само съм разглеждал снимки от различни сайтове със съответните апарати с цена до 250 лева.Ето тука да ги видиш http://www.pbase.com/cameras .До 250 лева 1-Olympus VR-310 2-Sony Cyber-shot DSC-W570 3-FujiFilm FinePix JX250 4-Canon PowerShot A3200 мнението ми е произлязло само от разглеждане на снимки със съответните апарати.
Този Олимпус наистина ми хареса и на мен, ще посъбера още мнения
За 200 лв каквото и да вземеш на очаквай качество, особено пък HD... Сапонерка нисък клас и качество са несъвместими понятия...
Цитат:
Първоначално публикувано от dsmtv
Много ви благодаря за предложенията, много се чуда дали този да не го взема Nikon COOLPIX S-5100 може ли някое мнение и за него?
Видео заснемането му със 720р на мен ми допаднаха (за сапунерка за 208лв. толкова) и на изкуствена светлина и през деня - ето тука има няколко клипчета заснети с апарата.
Снимките на изкуствена светлина със светкавицата не ми харесаха, доста ми тъмнеят, но на дневна светлина са прилични.
Ревю за фотоапарата.
Гледах клипове, гледах снимки, спирам се на Nikon, че качетво не мога да очаквам това е повече от ясно. Гледам обаче че има модел S 3100 за 200 лв. и е по-нов от 5100 незнайно защо, означава ли това че е по добре или няма разлика http://www.techno-mix.com/product/35...coolpix-s-3100
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325151660[/time]_________________________________________________
значи S5100 или S3100 ?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325186760[/time]_________________________________________________
.... каквото и да е ясно ми е, че ще е тесла
Re:Nikon S5100 или S3100 Предложете фотоапарат до 200лв. HD
Цитат:
Първоначално публикувано от dsmtv
...означава ли това че е по добре или няма разлика...
За 15-20лв. повече получаваш оптичен стабилизатор на образа и по-добра бленда. Според мен, като цяло S5100 е по-добрият модел от двата, поне от разгледаните клипове и снимки правени от апаратите останах с това впечатление.
Благодаря ви за мненията и препоръките. :)
Ей това обаче ми грабна окото за 300 лв. CANON POWERSHOT SX130 IS
Май него ще го купя :)
е купих го :) остава и да се науча да снимам що годе с него :)
Благодаря ви съфорумци и за много години.
Честито, дълги години незабравими спомени да запечаташ с апаратчето :)