Сanon SX 500 IS или нещо друго
Здравейте.
Дъщеря ми иска фотоапарат.
До сега щракаше с една практика и сякаш идеите и бяха интересни.
Сега иска нещо по така...
Аз съм на принципа, че нещата трябва да стават постепенно, затова ако може да дадете съвет за избор на машина до 500 - 600 лева.
Сега гледам в техномаркет тази прооция CANON POWERSHOT SX500 IS BLACK :: Фотоапарати - компактни :: Фотоапарати - компактни :: Фотоапарати :: Фото & Видео :: Technomarket Bulgaria
Благодаря предварително на всички.
Отговор: Сanon SX 500 IS или нещо друго
Цитат:
Първоначално публикувано от
valga
Незнам дали си гледал, но за под 700 лв може да си вземeш DSLR и няма да ти трябва ъпгреид на фотоапарата, освен ако не го счупите...
Цитат:
glowndark
Незнам дали си гледал, но за под 700 лв може да си вземeш DSLR и няма да ти трябва ъпгреид на фотоапарата, освен ако не го счупите...
Ще съм Ви благодарен ако кажете къде да гледам.
Все пак става въпрос за дете на 13 години и не искам да хвърлям маса пари за нещо което тя нама да може да ползва с пълните му екстри.
- - - - - - - - - -
Цитат:
blue1
Благодаря.
Офертата си заслужава.
А нещо за качествата на апарата да кажете?
първо питай дъщеря си дали иска този зумов "топуз". И въобще дали ще се ползват възможностите които има. Имай на в предвид зумовото увеличение е за сметка на малка матрица и от там по зле качество, сравнен с нормален апарат със светлосилен обектив. Тоя апарат е по скоро за теб като ходиш по екскурзии да приближаваш далечните обекти. Ако ще се занимава "по-така" вземи и огледалнорефлексен апарат, НО НОВ!!!Например сони А37 Фотоапарат Sony Alpha 37 kit (18-55mm) + SDHC памет 8GB + комплект за почистване Eyelead Low Carbon II - - Фото Павилион - Каталог или А57 ; никон Фотоапарат Nikon D3100 kit (18-55mm VR) + чанта Nikon CF-EU04 - - Фото Павилион - Каталог или канон 1100 Фотоапарат Canon EOS 1100D kit (18-55mm III) + книга По-добри изображения с Canon EOS DSLR фотоапарат - - Фото Павилион - Каталог Успех в избора!
Цитат:
valga
Ще съм Ви благодарен ако кажете къде да гледам.
Все пак става въпрос за дете на 13 години и не искам да хвърлям маса пари за нещо което тя нама да може да ползва с пълните му екстри.
- - - - - - - - - -
Благодаря.
Офертата си заслужава.
А нещо за качествата на апарата да кажете?
Апарата си заслужава, но не може да се сравнява с огледално-рефлексен такъв. Обаче за дете на 13 години апарат от 500 лева ми се струва неразумно. Един SX 150 IS би бил добро начало....другият вариант е DSLR втора ръка, не виждам проблем ако го погледне човек който разбира, първият ми DSLR си го купих ползван и за разлика от другите два нови не ме е предавал.