Отговор: CANON Power Shot A580
Цитат:
Първоначално публикувано от
VMVBG
Здравейте.Скоро ми се наложи да направя няколко снимки, заредих батериите/Panasonic Ni-MH 2100mAh/ и след като обектива излезе се появи надпис на черен екран - смени батериите, пак зареждане пак същото.На разглеждане на снимките няма проблем.Смених батериите с алкални и си свърших работата.Какво трябва да направя за да го почистя и проверя изправността на моторчето на обектива/предполагам, че нещо го товари /или къде в Бургас могат да го ремонтират бързо качествено и... .
Щом фотоапаратът работи с алкалните батерии, хвърли зареждаемите. Навярно са боклук...
Той фотоапарата си го е написал:rolleyes: - смени батериите!
в грешка сте всички :)
аз имам А570 IS, който в един момент започна да го прави същото
мрежата е залята от писанията на хора, които се жалват от същото
накратко, нещата стоят така - възможните причини са две:
1. (по-слабо вероятна) - лош контакт на пластинката, съединяваща батерийките, намираща се на отварящото се капаче. закриви я леко за по-добър контакт или подпъхни нещо. вероятно да се оправи - почти нулева, но има хора, при които това е проблема
2. (почти 100%-на вероятност) - фърмуерът в един момент откача, като при измерването на съпротивлението на батериите отчита, че са поостарели, т.е. съпротивлението се е повишило, и отказва да ги признае за заредени. частично "решение" може да се окаже смяната им с много-много висок клас презареждаеми, от рода на Саньо Енелууп, или просто смяната им с нови не чак толкова качествени, но отново апаратът става непредсказуем. моята 570-ца можеше да откаже да запали 10 пъти с един комплект батерии, а на 11 да тръгне и да се скъса да снима на мигащ индикатор
честито, току що ти спестих много часове търсене на причината и още толкова в търсене на решение
P.S. на канон изоообщо не им пука за проблема, макар че е повсеместен за А5** серията!
Абсолютно същият проблем. И абсолютно същото решение, като FearMe!А, при мен се получи първия случай, даже в един от форумите даваха сравнение на пластините на два апарата от един модел ( явно различни серии).