Прехвърляне от камера на PC
Здравейте хорица,
от няколко месеца се мъча с една камерка да прехвърля едни записи на компютъра но така и така нещата не ми се получават.
Камерата е Canon mv900 с изход 1394, но понеже нямам на лаптопа 1394 вход закупих от eBay 1394 към USB но ефектът пак е нулев...
В последствие намерих лаптоп с такъв вход но пак нищо не се получава и не знам каква е причината
Много ще съм благодарен някои ако е имал сходен проблем или има представа да удари едно рамо :)
Отговор: Прехвърляне от камера на PC
Пробвах с ulead video studio и с VirtualDub но няма ефект и при двете
ulead е чудесен избор
какво ти казва, когато опитваш?
Че няма драйвъри за камерата но ги намерих в сайта на Canon и пак не ми я чете....не дава никаква индикация, че е вързана камерата както в програмата така и в My Computer
камерата трябва да има настройка за конекциите - 1394 или усб
Проблемът е в Windows - от доста време спря да разпознава камерите с Fireware. Има доста теми за това и нищо от страна на Микрософт.
Аз си купих нова камера Сони и превърнах прекрасната Панасоник 27 в "паметник" ...
Но, ако някой има решение да сподели!
1394 e хардуерен, а USB 2 е софтуерен. С преходници не става или ако се получи нещо то е за JPG изображения.
https://support2.microsoft.com/kb/310433/bg
С тия есксперименти дето си направил нищо чудно да си изгорил порта на камерата или в по-добрия случай самия кабел- много лесно се развалят и спират да работят кабелите . Трансвер на видео с iee1394 не изисква никакви драйвери при условие че има поставена платка или по-старите дъна имат този порт. http://www.amazon.com/Shop-FireWire-...+1394+Firewire
И всяка кепчваща програма разпознава камерата. Ако ти са много ценни касетите/предполагам мини DV/ изпрати ми ги ще ти ги презапиша на диск. VHS касети също записвам на DVD диск.
Добрем, а не може ли примерно да я вържа към ТВ-то и от него някак си даги запиша на компа...не може да няма някаква възможност да се свалят :/
И аз имам подобен проблем с телефона. Какво ли не правих все не иска да се свърже.