Отговор: iPhone 5s или Nikon D3300
Виж.. Никона не е избран с някакви задни мисли, просто е първата стандартна сапунена, която ми излезе в Емаг като отговаряща на изискването ти - фотоапарат от известен бранд.
Силно ме съмнява да снима много по-добре или много по-зле от десетки подобни нему модели.
Да кажеш, че ултра популярни модели като iPhone 7 или Huawei P9 са екзотика е.. ок, не се нуждае от коментар.
Радвам се, че си погледал снимки от модерни смартфони и си се уверил, че те вече не отстъпват на голяма част от фотоапаратите от нисък клас - да ги наречем сапунерки.
Смартфонът е изключително интересен продукт, който носи много продажби. Затова в него се влагат много средства за разработка. И всичко, в това число и снимките ще става все по-добро с невероятни темпове.
Дори не съм си помислил, че специално си седнал да избираш тоя скапан Никон, то пък какво ли има да му избираш. :))Направих си труда да разгледам как стоят нещата до към 350 лв. Знаеш ли, като цяло всичко е зле, вече над тази граница нещата придобиват по-приличен вид, но пък съвсем близо до това ниво са "хибридите".
Колкотото до айфоните и хуауей или както му е там името... Нека бъдат популярни, нищо против, НО, за тези пари за мен са ЕКЗОТИКА (главните букви, не са случайни). Съгласи се, че в държава където средната заплата е 800 лв. е меко казано странно да НЕ са такива.
Дай ми модел за 200-300 лв. с що годе прилична камера, читавo стерео (по възможност тествано от overclokers.ru с RMAA) и сгодна батерия и ще ти кажа, че си оцелил десетката за мен. Досега съм намерил три модела ASUS ZE500KL, Xiaomi redmi 3S, Meizu m3s mini. Последният като го видях си казах, ИСКАМ ГО! В следващия момент си рекох, да но това е мейзу и нЕма радио :029: Та така, дет се вика убавите неща струват пари :cool: Иначе си прав, след години и евтините модели ще имат читави снимачки, но това едва ли ще е в близките година-две, но пък кой знае, току виж някой технологичен пробив :thumbsup:
Реших да напиша тази тема, защото само ми обясняват, че iPhone прави по-добри снимки от професионален фотоапарат, но просто не исках да повярвам. Не съм по скъпите телефони и не съм ползвал. Предполагам проблемът идва от егото на iPhone запалянковците.
Мне. Идва от неосведоменоста на масата потребители които вярват на поръчковите статии. Епъл са платили на "авторитетни" сайтове да изкарат колко яка е камерата на айфоня и после разправяй че нямаш сестра. Подобни ситуации много, само избрани китайци като Хуавей успяха още по-нагло да се опитат да излъжат всички, че ползвали оптика на Leica във флагманският си телефон от миналата година, но забравиха да махнат инфото от публикуваните снимки с телефон (които се оказаха, че са правени с DSLR фотоапарат .... що ли? ). И после имаше официално становище и от Leica и от Huawei, че то всъщност не било ябълки ами круши.
Когато галериите са в авторитетни сайтове - платени са, снимките не са истински.
Когато са в неавторитетни сайтове - платени са, нямат за сравнение снимки от сапунерки
Когато са любителски по форумите - ми те тея не могат да снимат с телефон, камо ли с фотоапарат :)
Угодия няма, но фактите са налице - неосведомени са 99 от 100-ина - това е най-меко казано съотношението на ползващите смартфони спрямо ползващите други устройства за снимки по мои наблюдения. (пп - от бройката изключвам китайските туристи. Там има явно фетиш към голямото и неудобното...)
Обобщено - Стенли си лае, кервана си върви :)
Снимките, които правят мобилните телефони с всеки изминал модел стават все по-добри и по-добри.
Последното поколение телефони пребори и основния проблем на малките устройства - снимките при лошо осветление.
Към момента истината е, че топ смартфон дава всичко необходимо на над 90% от потребителите - такива като мен, които искат добро пойнт енд шот устройство, което да дава приемлив резултат за дигитално разглеждане при всевъзможни условия.
А подобни постове като горния, опитващи се да промият мозъци, че видиш ли, във всички ревюта с галерии, снимки направени с най-добрите фотоапарати сред смартфоните като Samsung S7, Huawei P9, iPhone 7 Plus били фалшиви показват само неподлатен хейт за мен.
В спора ни, аз дадох възможност всеки колебаещ се да сравни направени снимки с редова сапунерка и с топ смартфон. Радвам се, че wrathchild преосмисли становището си за Всички фотоапарати.
Максималното качество е цел за малцина, максималното удобство и простота на работа - за мнозина.
PP - http://petapixel.com/2016/10/08/phot...e-camera-ever/
Защо ми трябва нещо по-добро след като не мога да постигна и това, което е направено с телефон???
То DSLR-а сам не работи, трябва му и човек. Което важи в много по-малка степен за смартфона...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lilov79
Реших да напиша тази тема, защото само ми обясняват, че iPhone прави по-добри снимки от професионален фотоапарат, но просто не исках да повярвам. Не съм по скъпите телефони и не съм ползвал. Предполагам проблемът идва от егото на iPhone запалянковците.
Точно па жълтите снимки на въйфоня не бих казал, че са най-доброто в жанра, но е все пак са в 5-цата при телефоните ... и все пак поне "на една ръка" разстояние ... и малко встрани от DSLR .:Drinks:
Обобщително, баф,баф :) Това което на един му харесва, не значи, че и на друг ще му допадне. За разлика от теб обаче аз не пиша, че хейтиш или възхваляваш нещо без да си го ползвал ...както и да е, живот и здраве, ако се съберем на бира ще си поговорим и може дори да е забавно :)
1 Прикачен файл(ове)
Да продължим темата - дали / кога смартфоните ще настигнат по фотографски качества евтините сапунерки / скъпите DSLR-и с новия MOTO мод:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21562&stc=1
Дали пък нещо не ви намеква кой е решил да прави 10х оптиката за новите Мотороли модове.
Стенли :)?
Излиза линк в Пазарувай към приставката на магазина на унгарците с цена 500 лева.
Но продукта не е наличен там в момента.
Като цяло - това ще е предполагам, около 500лв... множко за мод, но... всичко зависи - ако ги правят така, че да си сигурен, че ще пасват на бъдещи Моторола модели... бива.
Ма то тва не е вече смартфон с камера , а сапунерка с функция телефон. :BigGrin
Това вече изглежда истинско.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Да продължим темата - дали / кога смартфоните ще настигнат по фотографски качества евтините сапунерки / скъпите DSLR-и
Факт е отдавна - Lumia 950, HTC One 9, lumia 1020, Nokia 808 ....
Факт номер 2, Нокиа 3310 прави по добри снимки от изброените по горе телефони.