Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 167
Like Tree26Одобрявам

Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #91

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Като цяло, китайските евтинджоси са си лотария. Имал съм доста добри попадения, които са ми радвали сърцето. Имам и тотални разочарования, но ги приемам спикойно, защото купувайки поредния евтин продукт, тръгвам с мисълта, че си купувам боклук за без пари и не се втелявам.

    @bisval, китайската ми хендс-фри слушалка е перфектна. Струва 5$с доставката, но се оказа сполучлива, но...това вероятно е късмет
    Относно часовници и фитнес гривни:

    Никога не бих разчитал, че нещо за 20-30$ ще мери кръвно и пулс адекватно и вярно.

    През ръцете ми са минали легендарни евтинджаци - U8, DZ09, X6(в момента). С ръка на сърцето мога да твърдя, че DZ09 кърти за парите, за които се предлага, стига да не дълбок ментак.

    Q90 е чудесен избор за хора с малки деца, които искат да избегнат извиването на ръце от операторите. Разни ”Майки”, комбинирани с необосновано високи месечни такси не са ми по вкуса, така, че аз заложих на откровен китаец + разумна такса и времето показа, че не съм сгрешил.

    В момента се мъча да си забраня да си поръчам Newwear N3 Pro Smart Watch, но май ще се гаджосаме с тая играчка... може би утре... зависи какво ще сънувам

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #92

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Ми аз съм начинаещ съвсем в тези джаджи - може и нещо неправилно да правя, но съм свикнал всяка техника да я разглобя и проуча и често по този начин я повреждам. По принцип мразя телефонни обаждания, имам но не ползвам смартфон, не ползвам безжичен интернет и т.н. - обаче исках нещо за бързо и лесно измерване на кръвно, без нужда от прецизност - само да ми показва тенденцията: нагоре или нормално ми е кръвното. Толкова много ги има тези гривни, описания, реклами, отзиви, че се доверих(има апаратчета за китка за кръвно за по 10$) - как никой не пише, че измерването на кръвно е напълно фалшиво, лесно е да се провери както направих или експериментът ми е грешен - имам подозрение, че тези които имат такива гривни нарочно си мълчат, че и други да се набутат като тях. Иначе час, брой стъпки, пулс, свързване по блутут долу-горе работят.
    На картинките по рекламите на този и подобни модели гривни струва ми се отдолу дават по 2 светодиода зелени - при мен само единият свети когато има нещо пред него и мига, когато няма - един вид сензор, датчик дали гривната е поставена на ръката или не е, но въпреки това отчита пулс и кръвно допряна до предмет, а не до ръката ми. Дори когато я поставя правилно на ръка - пак, според мен, грешно отчита нормално кръвно, а моето е мн. високо

    Купих ги не от алиекспрес, а от бангоод(от там имам само 3 поръчки и трите-неуспешни!), но може и да е менте някакво - имам подобни дребни неща, отвън са еднакви - вътре съвсем различни платки и чипове и естествено различни резултати.
    Този пост е редактиран от morandis; 13-07-18 в 21:59.

  4. Member Аватара на stoqng76
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Асеновград
    Мнения
    205
    #93

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Със кръвното шега не бива.Купи си прецицен и надежден апарат.
    Не се доверявай НИКОГА на такива джаджи за измерване на кръвно.
    Мой познати влезнаха във страшен филм със такива китайски джаджи.На всички има показваше много високо кръвно.Съответно тръгнаха по доктори,купиха си специален уред за измерване на кръвно и след време истината лъсна,но мина повече от месец във стрес и притеснения.
    Тези гривни и на доматено колче да ги закачиш може да покажат ,че е с високо кръвно

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #94

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    При мен се получава обратното - личната докторка преди поне 6 г ми писа Есенциална [първична] хипертония - механичното ми и старото ми електронно апаратче го потвърждават, само новата гривна ме изкара с идеално кръвно и се зарадвах

  6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #95

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    @morandis - смарт-гривните с функция "измерване на кръвното налягане" работят по фотоплетизмографски метод. ТУК можеш да прочееш повече и така да разбереш за предимствата и недостатъците му. Китайските смарт гривни с тая функция имаха някакъв софт за връзка с телефон FIT. Там имаше по спомени "калибрация" където да зададеш параметрите си в спокойно за теб състояние ( твоето нормално кръвно ). Но въпреки всичките ми опити и калибрации грешките надхвърляха >30% в която посока реши....не стават и за измерване на пулс....дори ги хванах, че лъжат и в крачките....в общи линии - money for nothin' and chicks for free.....

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #96

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Да, благодаря - това е полезна насока и мен ме усъмни, че си служа неправилно с устройството - има в приложението към телефона такава "калибрация" където да зададеш параметрите си в спокойно за теб състояние, но не правих опити с нея - ще проуча

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #97

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Ако си поокосмен е добре да си епилираш китката. Отделно трябва добре да притегнеш каишката, да запомниш на коя дупка я слагаш и да я слагаш всеки път на тази. Въздушна междина или свободно въртяща се гривна води до резултати граничащи до генератор на случайни числа. В общи линии това е римейк на технологията за първи път вградена в Casio BP100, BP120 ...часовници с функция измерване на кръвно налягане от края на '80 на миналия век, само че там се слагаха два пръста на два сензора...

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #98

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    https://www.youtube.com/watch?v=8tOb7m7GRyo
    в това видео е представен точно моделът, гледах и др подобни и смятам всички работят на подобен принцип, включително и по-скъпи модели и специално за измерване на кръвно отчитат несигурно, но поне няма някаква измама от производителя. Иначе - съм нискоокосмен по ръката, а поставях сензора и отдолу на китката и само върха на пръста си допирах до него, и в тъмна стая пробвах, и силно стягах и по-слабо, и в приложението за смартфона задавах по-ниско кръвно, по-високо - но гривната си отчита при мен нормално кръвно с до 10 mm/Hg отклонения нагоре или надолу. Сега съм я дал при роднини - да пробват при тях какво ще отчита.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    22
    #99

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Колеги, малко помощ - детски смарт часовник Q90
    спря да реагира on/off бутона - от 10 опита веднъж я хване я не и не може да се ползва, а ако се изключи не може да се пусне отново. Проблема е диагностициран - бутон, но проблема е че не можем да намерим с майстора резервен. Ако някой е наясно какъв точно е бутона, моля да сподели някаква насочваща информация или линк откъде би могло да се поръча проклетото копче. Благодаря за помощта предварително.

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #100

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Хвърляй го този боклук и си купи нов. За без пари - толкова.
    https://www.ebay.com/c/549671299
    https://www.aliexpress.com/item/32665205745.html
    VanDan одобрява това.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #101

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Кои смарт часовници бяха най-популярни през първата половина на годината? Можете лесно да отговорите на този въпрос
    Разбира се, че беше моделът на Apple
    Анализаторите от контрапункт оцениха пазара на смарт часовници въз основа на резултатите от първата половина на 2020 г. Въпреки пандемията COVID-19, пазарът нарасна с 20% в стойностно изражение. В количествено изражение бяха продадени 42 милиона устройства.

    В парично изражение Apple контролира половината от пазара. По-точно, сега компанията поема 51% от всички приходи, докато година по-рано цифрата е била 43,2%.

    Второто място сега е заето от Garmin (9.4% срещу 8.9% година по-рано), а третото бе заето от Huawei, който увеличи показателя от 5.5% на 8.3%, като победи Samsung. Корейският гигант, между другото, падна от второ на четвърто място - делът му падна от 9,3% на 7,2%. Анализаторите изтъкват също Imoo (5.1%), Amazfit (2.4%), Fitbit (2.4%) и Fossil (2.1%).

    В допълнение, докладът съдържа и данни за най-продаваните модели smartwatch. В челната петица са включени Apple Watch Series 5, Series 3, Huawei Watch GT2, Samsung Galaxy Watch Active 2 и Imoo Z3 4G.

    Що се отнася до останалите данни, можем да различим 10% дял от Wear OS, както и факта, че една четвърт от всички смарт часовници, продадени през отчетния период, имат клетъчен модем.

    https://www.counterpointresearch.com...venue-h1-2020/

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    124
    #102

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Здравейте, търся си такъв умен часовник. Основното ми изискване е да е с батерия, презареждаща се автоматично от слънцето или кинетично или друг някакъв метод. Съществува ли такъв модел, пуснат в серийно производство ? До 2030 дали ще излезнат, а ?

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #103

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    gggggg
    Има такива часовници, но и цената е по-висока.
    https://www.powerwatch.com/collections/powerwatch
    https://buy.garmin.com/en-US/US/c100...dProducts-desc

    https://sequentworld.com/

    Тези имат стандартна батерия, но издържат 2 години
    https://kronaby.com/

    https://www.kickstarter.com/projects...red-smartwatch
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-08-20 в 14:56.

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #104

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Имате ли опит с Huawei GT2? Основната причина, която ме спираше да си купя смарт часовник беше издържливостта на батерията.Гледам, че на този часовник му дават 14 дни.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #105

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Имам и точно заради дългия промеждутък между зарежданията го купих преди 1г. след 1 месец с първия ми купен смарт часовник Коспет про. 20г. бях с автоматичен механичен Сейко 5 и зареждания ме дразнят. Много съм доволен. Държи при мен обявените 14 дни, а ще може и повече ако се ползва по-икономочно. Аз слушам музика качена директно на часовника с блутут слушалки, когато правя крос (тук и gps се включва) или тренирам фитнес (не нося телефона с мен). Водя и някои разговори през него. Не ползвам пълно 24ч. мониториране на пулс, стрес и задълбочено следене на съня. Пулс и насищане с кислород си меря, когато искам. Простото следене на съня ме устройва, макар че според мен не е много точно. Общата ми оценка е много положителна. Е, няма като при Коспет про възможност за отделна Сим карта и пълна независимост от телефон, но тази екстра изразходва много батерия, а аз мразя да зареждам.
    Водоустойчивостта му е реална, а не само на хартия.
    Този пост е редактиран от VanDan; 12-09-20 в 10:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 10:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 19:37
  3. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 978
    Последно: 04-12-23, 18:49
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 21:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе