Re: Препоръчайте хладилник ...
Аз също имам Crown - от по-големите - към 2,5 години, като гаранцията му е 3. Дотук добре, но за тях се чува, че карат приблизително колкото им е гаранцията - ще видим!
Иначе съм доволен - не е шумен, има доста място...
Обаче като му гледам конструкцията - евентуален ремонт май е почти "mission impossible" :huh:
Но клиентите са два вида - с много пари и с по-малко - за всеки има по нещо!
Апропо - предпочетох го пред Whirlpool с фризерна част, макар че и двата бяха около 600...
Най добрите хладилници от "по евтините "са "Снайге"."Горение" си развалиха качеството ,гледайте фреона на който работи хладилника да е на R 134 ако е с Фреон 600 (изобутан) R600 компресорите са по нетрайни.....Карат 3-4 години максимум.
Отдавна никоя сириозна фирма не прави дом. хладилници с R134a! Ако намериш такъв, сигурно е с азиатски произход и не е правен за Европа.
Стандарта е R600a- изо-бутан, не бих казал, че това влияе на живота на компресора
Моя Снайге чукна 1 год. Енергиен клас А+. Засега работи добре и е доста тих. Нямам никакви забележки. Точно към 400лв някъде беше. От по-евтините мисля, че върши добра работа. За някои хора не е много лесно, ей така да плеснат с ръце и да извадят още 200лв отгоре.
Само не си взимай САМСУНГ.....взех си един скъп модел а бръмчи ...едва се стои до него....иначе на дизаин е супер... :)
някой да има наблюдения за bosch-Siemens хладилната техника?
Цитат:
Първоначално публикувано от stevebg
Само не си взимай САМСУНГ.....взех си един скъп модел а бръмчи ...едва се стои до него....иначе на дизаин е супер... :)
Обърни го и погледни тръбичките,които излизат от компресора,дали опира в тях капиляранта тръба(изглежда като тел и излиза от филтър-дехидратора(прилича на ампула)).Ако е така съвсем леко ги раздалечаваш.
Другата възможност е закрепването да е разхлабено.
В двата случая ако поставиш ръка на компресора трябва да изчезне шума.За разлика от почти всяка друга техника на Самсунг хладилниците им са добри.
Цитат:
Първоначално публикувано от qni
някой да има наблюдения за bosch-Siemens хладилната техника?
Siemens марка отговаряща на реномето си.Добро качество
Bosch имаха една серия TYPE KKE34A с зле проектирани модули.
Всички останали са с добро качество.
Цитат:
Първоначално публикувано от VanDan
Моя Снайге чукна 1 год. Енергиен клас А+. Засега работи добре и е доста тих. Нямам никакви забележки. Точно към 400лв някъде беше. От по-евтините мисля, че върши добра работа. За някои хора не е много лесно, ей така да плеснат с ръце и да извадят още 200лв отгоре.
Трябва да е с Данфус компресор.Имаш ли проблеми с рафтовете вътре,в смисъл с окачването им?
YoLan Миналата година бях в "Италия", и ми направи впечатление,че там хладилниците са с R134a. А и гаранцията,и цените на хладилниците там са други.Но вече започнаха пристиганията на новите хладилници с R600a в сервизите......За това се включих с това мнение преди.
От няколко дни имам Gorenje- K257CLA засега работи без проблем , тих е но мотора му е LG , не намерих с Данфус имаше и един с Matsishita .
Цитат:
Първоначално публикувано от stevebg
Аз напоследък каквото видя Самсунг все е счупено.Май немогат да правят друго освен дисплеи.Ако трябва да купувам нещо тази марка бих я избягвал на всяка цена.
Цитат:
Първоначално публикувано от ggd
YoLan Миналата година бях в "Италия", и ми направи впечатление,че там хладилниците са с R134a. А и гаранцията,и цените на хладилниците там са други.Но вече започнаха пристиганията на новите хладилници с R600a в сервизите......За това се включих с това мнение преди.
Добре,но втора ръка хладилници с R600a са идвали при мен още преди 5-6г за ремонт,а имаше от тях производство преди 90г.
Производителите минават на R600а и поради неблагоприятните характеристики на R134а.
badr Вярно е и това.При мен дойде един 8г. хладилник на R600a който беше с някаква "дребна повреда"(не помня точно какво) което доста ме изненада.Но като го поразгледах на фона на другите хладилници с този фреон,като,че ли не беше правен за българия.......А в италия си бяха на R 134a не че имах време да разгледам всичко но това забелязах....Може би аз не съм в час нещо........ :)
От 2 години някъде имаме "Снайге" - хладилник-фризер.Взехме го за ~520 лв, клас АА и отначало ми беше много "хикс" как може модел от такава измислена марка да струва толкова,след като имаше Аристони от 300-на лева /по-малки,разбира се,ама кой ти чатка толкова от хладилници,освен баща ми/ Никакви проблеми нямаме с него,сам се размразява,много е тих,а фризерът си замразява перфектно за кратко време.
А иначе 'МРАЗ' forever! ;) С румънски компресор "150"-то на баба ми изкара 25 години.А аз си мислех,че е само някаква легенда основана на местен патриотизъм ;)