Страница 62 от 147 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 2196
Like Tree293Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    23
    #916

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Здравейте драги съфорумници,

    както и много други тук, аз също се нуждая от Вашето компетентно мнение относно избор на нов хладилник. Разтроен съм между тези модели, моля за препоръки и мнения, които да ме насочат към разумен избор ;-):

    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...G-S-53600-CSW0

    BOSCH KGV 36 NW 20 S

    Хладилник с фризер Electrolux EN3601MOW, 337 л, Клас A++, H 185 см, Бял - eMAG.bg

    Благодаря Ви предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #917

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Първия го прпусни.Пропусни всеки един с инверторен мотор.Това е солиден недостатък.
    nik4o77 одобрява това.

  4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #918

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Първия го прпусни.Пропусни всеки един с инверторен мотор.Това е солиден недостатък.
    Малко разяснение можеш ли да дадеш? Какво, освен уложнената електроника те притеснява?
    nik4o77 одобрява това.

  5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #919

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Цената на компресора при евентуален ремонт, а в доста случаи освен компесора ще има повреда и в инвертора.
    Например цената на обикновен компресор гравитира около 100лв.С зареждането да стигне в най-лошия случай 200лв.
    компресор с инвертор захранван от 12v е скромните 622лв и се предлага на промоция за 435. Duel | Хладилна и климатична техника. А виж от менюто в ляво цените и външния вид на нормалния компресор.Дори само платката е по-скъпа от обикновен компресор.Вътре разликата е в сечението на проводника.Тази разлика не струва дори 15-на лв.
    Този инверторен компресор ще прави икономия от 5лв на година, а ще струва колко?? Няма ги още като резервни части и цената е неизвестна.Ще може ли един вид такъв компресор да се монтира на хладилник от друга марка??Ако не са взаимозаменяеми, както е сега, то цената няма как да не е висока.
    Вярно, не виждам какво ще ми попречи да монтирам обикновен компресор на негово място.Нито клиента ще усеща разликата, топлинните процеси са инертни и няма как да се усети при отваряне/затваряне на хладилника.Разлика от лев на месец, която дори не е ясно дали ще я има и също няма как да се отчете.
    Не виждам смисъла от подобни екстри, а ненужното усложняване също ще е причина за дефекти.
    Този пост е редактиран от badr; 11-02-15 в 11:02.
    VanDan, Kasap, justify и 3 други харесват това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,272
    #920

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Щом ги дават с 5-10г гаранция на компресора, едва ли горят като пуканки. Като предимство според мен е, че са малко по-тихи, което е добре ако са във всекидневна с кухненски бокс.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #921

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Аз не съм специалист, но не е само компресора частта, която може да направи един хладилник неизползваем. От личен опит - добре, че взех моя Либхер на промоция с 55 месеца гаранция (не купувана отделно, а реална от фирмата производител), вместо стандартна 2г (24 месеца). Към средата на третата година спря да работи. Мисля, че беше описания и тук пробив в изпарител (или нещо подобно), който е вграден и ремонта е много труден и почти невъзможен. От фирмата веднага ми смениха хладилника с нов без никакви уговорки.
    Повечето видове битова апаратура и техника все повече се правят така, че не са ремонтопригодни. Да ползваш колкото време изкара (главно гаранцията) и после да сменяш с нов уред. Това е реалността.
    Този пост е редактиран от VanDan; 11-02-15 в 15:53.
    nik4o77 одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #922

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Голяма гаранция на част която не дефектира е стръвта за лакоми шарани. Определено електрониката ще даде фира.
    м.петров одобрява това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,272
    #923

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Сигурно преди време така се е писало и при повяата на инверторните климатици.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #924

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Имам един Liebherr с инверторен компресор. Чувствително по-шумен е от стария конвенционален със еквивалентна мощност. Шумът е и в друг честотен диапазон и при максимални обороти вибрира доста повече. Нивелиран е перфектно.
    Съветът ми е да послушаш badr и да си купиш с обикновен компресор!
    nik4o77 и SPSt харесват това.

  12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #925

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Сигурно преди време така се е писало и при повяата на инверторните климатици.
    Ще ти кажа, а и това никой друг няма как да го знае по-добре от мен, защото именно аз бях човека, който докрай отстояваше категорично мнението си за ползата от инвертора при климатиците.Днес тази полза е доказан факт и не буди съмнение у никого.Точно от една тема в раздела общи приказки се тръгна за да се развие с годините и добие форума настоящата си представителност и извесност.Така че мога да те уверя, твърде добре знам какво се е писало.
    Но тук има два важни и съществени нюанса.Първият е, че действително при първите инвертори имаше достатъчно дефекти в тази част.Тук имаше дори схеми на пробници на самите инвертори.Но главното е, че инвертора дава значима икономия на енергия при климатика и при голямата консумация това води до спестяване на хубава сума.
    Граничните условия на задачата при климатик и хладилник са съвсем различни.Температурната разлика м/у околната среда и поддържаната температура от климатика варира в твърде голям интервал.Налага се дори обръщане на цикъла.
    Това обуслава нуждата от широк диапазон на регулиране, който се постига с инвертора.Ако условията(температурите) бяха постоянни, тогава най-доброто решение щеше да е компресор с едно постоянно студопроизводство и ефективността му щеше да е максимлна.
    Точно това е случая с хладилника, точно тук температурите са постоянни и при малката консумация икономията е практически нищожна.Дори да вземем 300кв консумация за 1г и съвсем въображаеми 30% икономия пак е 12-13лв за година.И това е почти фантастика.
    На практика хладилника работи вътре в стая, а не навън както климатика.А в една стая температурата варира най-често от +18до +32 градуса.Това е и работната температура за която се произвеждат хладилниците клас N.При SN е 10-32.
    Това обуславя и нуждата от тесен интервал на регулиране на студопроизводството на компресора. И това може да се постигне далеч по-добре с ТРВ, а тук инвертор ама с капилярка.
    Няма нужда от никакъв инвертор.Има някаква теоретична икономия, понеже така или иначе КОП зависи най вече от температуната разлика, а при работния цикъл на конвенционална машина и инверторна машина тази разлика е по-малка при инвертора, но съвсем не така значителна както при климатика, което съчетано с малката мощност прави тази икономия вятър и облаци.
    Разбира се, съгласен съм, че компресорите не горят като пуканки.Ама те и обикновените компресори съвсем не пукат като пукани.Голяма част хладилници от по новите се хвърлят заради пропуски.Обаче, когато откаже термостат или електронния терморегулатор, тогава избиват компресорите.Върви 15-20 дни без да изключи и проблема е налице.Това е почти правило.
    Друг минус предполагам ще бъде взаимозаменяемостта на такива компресори.Сега. когато сменям компресор го подбирам по мощност и фреон.Десетина вата по-мощен и хладилника има допълнителен резерв.Мога да избера която искам марка и модел компресор.С инверторните компресори най-вероятно ще е необходим точно същият компресор заради управлението.Това също ще е проблем, при това далеч не маловажен.
    Велев правилно отбеляза.Номера с дългата гаранция на отделна част е за шарани.Ако ти изгори компресора заради повреда в инвертора, той няма да мине за гаранционен.Нарушени са условията за нормалната работа заради повреда в негаранционна част, а не частта да е дефектирала при нормална употреба.Всеки може да те отсвири по този параграф.
    Вярно, че по-скоро повредения компресор ще е причина да се повреди инвертора, но кой клиент ще може да докаже коя е причината.Всички ще минват под ножа и ще плащат за гаранционния мотор.
    Затова гаранция, която не покрива целия уред гарантира единствено хартия за тоалетна.
    Разбира се всеки трябва сам да решава какво купува.Нашата задача е този избор да е по-информиран.Хубаво ще е да се посочат и плюсовете.Само че аз не виждам такива, но какво пречи други колеги да са по-прозорливи.
    VanDan, Zygot, Alexi и 8 други харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    351
    #926

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    ...преди 4 години подмених едно CANDY c АЕGS70360KG2 с инв.компресор...по повод поста на @Гената- в пъти съм по-доволен от Безшумната и икономична работа на втория...но по-принцип също не съм превърженик на усложнената техника...

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    23
    #927

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    След 10 дена умуване и четене днес купих този модел: BOSCH KGV 36 NW 20 S и първите ми впечатления са доста добри като цяло,а съотношението цена-качество смятам, че е най-доброто на пазара в момента - или "за толкоз пари-толкоз кюфте" .

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #928

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Цитат Първоначално публикувано от Hamilton Ballson Виж публикацията
    Това беше една от причините да се насочим към Самсунг- в момента предлагат 10 год гаранция на компресора.
    Някой друг няма ли да се включи с мнение?
    Кел файда че компресора работи когато вече проблемите са в изпарителите.Всички нови са с вградени такива които след време дават фира.Вчера мой приятел се похвали че Liebherr-a му на 5 години е заминал.Изпарител...Майстора който идва каза че това се не прави ,масов проблем е и да си купува нов

  17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #929

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Абе прави се, не е като да не се прави, но е трудоемко и не е по възможностите на всеки.
    batalski и м.петров харесват това.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    26
    #930

    Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

    Здравейте
    Моля,за малко помощ.Предстои ми да купувам нов хладилник,но понеже сме с модерен апартамент,разбирайте стаи големи колкото чекмеджета,той трябва да е с размери 160/60/60,а отгоре му се налага да тупна едно ЛСД ТВ.Във височината може до 162,5 макс и задължително да е Инокс и с фризер в долната част.
    Загледах се в един Либхер CUP 2901,защото ми пасва на размер и на цвят,но като прочетох из форума какви чудеса се случват с тази марка,малко се наплаших.Видях в Технополис и един Индезит с тези размери,но нямаше Инокс.Не държа на марката,бюджета е разтеглив,тоест бих дал пари за по-качествено.Моля ,запознатите да ми предложат варианти.Благодаря ви.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 09:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 20:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 22:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 20:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 20:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе