Re:Помощ ! избор за хладилник :)
Ясно като гледам и те са с по 1 компресор което може да е проблем през зимния период :( За сега най-добър вариянт като цена и спецификаций остава gorenje-то за което нямам идея като качество в какво състояние са :(
като гледам на това горене му дават: Климат клас: Умерен (от 16 oC do 32 oC) което пак го прави неподходящ? предполагам? макар че е с 2 компресора?
Ето го същия като моя. Гледам има една бройка, дано да не е мостра. :016:
WHIRLPOOL ARC-5561
Арт.№: 09010195
Цена: 689.00 лвКупи онлайн с
5.00% отстъпка. 654.55 лв
Цена на доставка за цялата страна 10.00 лв без допълнително оскъпяване. Всички цени са с вкл. ДДС.
ХЛАДИЛНИК С ФРИЗЕР
2 КОМПРЕСОРА
ОБЩ ОБЕМ - 296 Л
ХЛ.ЧАСТ-210 Л
ФРИЗЕР-86 Л
ЕНЕРГИЕН КЛАС''А''
АВТ.РАЗМРАЗЯВАНЕ
ДРЪЖКИ НА ВРАТАТА
ВХШХД-188/60/62
Стандартна гаранция 24 месеца
Това е в технимаркет, но не ми показа в кой град е бройката.
Хладилник-мостра , не е като телевизор - мостра ! Има разлика !
Да, реално не е работил, ама може да са го чукнали тук-там. :)
сега се загледах и ми стана доста интересно.. според сайта на gorenje Излиза че всичките им хладилници са за умерен климат с температури от 16 до 32 градуса? което звучи доста несериозно и нереално? все пак..? нали уж наличието на 2 компресора трябва да спомогне за работата през зимния период и по-ниските температури? иначе къде е смисъла?
п.с @м.петров мерси за съвета ще го разгледам по-обстойно има го тук в София
Цитат:
Първоначално публикувано от Globe
сега се загледах и ми стана доста интересно.. според сайта на gorenje Излиза че всичките им хладилници са за умерен климат с температури от 16 до 32 градуса? което звучи доста несериозно и нереално? все пак..? нали уж наличието на 2 компресора трябва да спомогне за работата през зимния период и по-ниските температури? иначе къде е смисъла?
п.с @м.петров мерси за съвета ще го разгледам по-обстойно има го тук в София
Щом е с два компресора, значи е с два независими кръга на управление, което на практика значи, че не би трябвало да има проблем дори и под нулата. Просто хладилното нама да се включва, а фризера-на по-редки интервали. Това за климата май се отнася за изолацията вложена в машината.
Колеги намерих доста богат избор на хладилници Ariston в електрон.бг.. и странното е че на повечето пише:
Климатичен клас: SN,N,ST,T макар че са с 1 компресор? което ако е реално означава ,че можеби това е моя хладилник? и с обеми от 250-60 литра хладилник и 100 литра фризер е направо чудо на техниката? ,а дали са читави като марка?
в този се охледах
http://electron.bg/ariston-bmbl-2025...Path=22_154_93
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311192900[/time]_________________________________________________
за сега класираме тези хладилници:
LIEBHERR CP 3523
http://electron.bg/liebherr-3523-p-1...Path=22_154_93
LIEBHERR CUP 3503
Gorenje RK6356E
http://electron.bg/gorenje-rk6356e-p...Path=22_154_93
ARISTON BMBL 2025 CF/HA
http://electron.bg/ariston-bmbl-2025...Path=22_154_93
доста шарено от към пройзводители и модели.. очите ми вече са на възел и спирам да гледам..
можеби Gorenje-то предлага най-добро съотоношение цена/качество за сега?
Хладилниците nofrost дават чести дефекти заради електрониката. Заслужава си да се замислиш... :RTFM:
благодаря за пореден път ;) значи аристона отива на заден план.. на дневен ред е горенето и лиебхера? като горенето е фаворит за сега (и на нашите от самото начало) само това с температурите за който го дават да работи ме притеснява.. това което спомена като логичен вариянт звучи напълно логично ..,но знае ли човек?
Цитат:
Първоначално публикувано от Globe
благодаря за пореден път ;) значи аристона отива на заден план.. на дневен ред е горенето и лиебхера? като горенето е фаворит за сега (и на нашите от самото начало) само това с температурите за който го дават да работи ме притеснява.. това което спомена като логичен вариянт звучи напълно логично ..,но знае ли човек?
според мен whirpool-a се е доказал (поне пред мен), пък и не виждам постове с отрицателни отзиви за whirpool в този форум, коетое показателно. :yahoo:
всъщност и той е в фаворитите пропуснах го :) неговите недостатъци са в това ,че е малко по-малък на обеми не е с инокс (което не е било голям фактор ,но майка ми се разтапя като го види) и това че е с 2 години гаранция вместо с 3 примерно..,но пък цената му е .. :Drinks:
Едит: Можеш ли да ми дадеш по-подробно инфо отностно хладилника? екстри? функций? обеми? ,че на всякъде пишат различни неща? при какви температури го ползваш? то е ясно ,че нямаш ядове което е добре :ole
Просто хладилника работи без проблемно вече 6 години, на това залагам.