1 Прикачен файл(ове)
Хладилника прави ужасен лед особено лятото
Здравейте забелязвам хладилника прави ужасен лед особено лятото достига дори и 1 см! Уточнявам, че леда е в хладилната част а не в камерната! Прикачил съм и снимка!
Размразявам го като го изключа за около час и после след пак около час леда е отново там!
Какво е решението?
Дали има функцията автоматично размразяване ?
Модела е Crown RD-28DR4SA
Отговор: Хладилника прави ужасен лед особено лятото
Ако хладилникът ти е на доста годинки, провери дали маркуча, който отвежда конденза в тавичката отзад, не ти е запушена.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimkaraganchev
Ако хладилникът ти е на доста годинки, провери дали маркуча, който отвежда конденза в тавичката отзад, не ти е запушена.
мисля че е на около 4 години не е много ама и преди правеше лед
- - - - - - - - - -
Ето в коя част прави лед
мерих и температурата нагласен е на степен между 5 и 6 от 7 и е 15 гр.
Според мен температурата вътре в хладилната част е висока за тези степени.Моят има 5,като на 5-та темп. е около 0°.Каква е температурата в помещението?
15 градуса? Не знам как въобще съхраняваш продукти в този хладилник. Моя го държа на 5 градуса. И все пак, провери си маркучето.
Цитат:
zaho_cool
Ето в коя част прави лед
мерих и температурата нагласен е на степен между 5 и 6 от 7 и е 15 гр.
Здравейте,
Интересно ми е въпросния хладилник за какъв климатичен клас е направен да работи:confused:, но явно жегите не му понасят.
Изключете го за около час с отворена врата на хладилната част. След като се размрази подсушете гърба и целия хладилник.
Включето го пак, само че този път на 3,5 половина и го изчакайте ден да навакса и споделете как се държи.
Настройката на термостата 3,5 я давам като примерна, понеже на цитираните по горе се вижда че не изключва. Ако постигнатите температурите не ви харесват можете да го усилите на 4 или повече.
Проблема с натрупания лед може да се дължи на много неща:
- слаб изпарител на хладилната част(зависи кой климатичен клас е уреда);
- изпуснал част от хладилния агент в следствие на пропуск;
- неизправен термостат или прекалено много усилен в следствие на което хладилника не изключва;
- Изолацията на гърба на уреда да се е напълнила с влага и да замръзва и тя(малко вероятно, но не и невъзможно);
- Много топло помещение в което се държи уреда.
Поздрави!
Цитат:
avenger
Според мен температурата вътре в хладилната част е висока за тези степени.Моят има 5,като на 5-та темп. е около 0°.Каква е температурата в помещението?
Тази температура от 15 гр е от скоро а в помещението е почти винаги около 30 гр лятото
Цитат:
zaho_cool
Тази температура от 15 гр е от скоро а в помещението е почти винаги около 30 гр лятото
Много по добре би било в хладилника да слагат опаковани неща/в кутии или във фолио/. Проверете си уплътнението на вратата и се стремете да я отваряте по рядко и за максимално кратко време.
1 Прикачен файл(ове)
Наистина открих процеп ето и снимка :)
Моля за съвет как да го оправя?