Проблем с хладилник-фризер Финлукс
  Колеги,моля за вашата помощ!Закупихме техниката през април от Зора.До момента работеше безупречно,но забелязахме тези дни,че събира водата при размразяване хладилника!Помислих си,че е влязъл някакъв боклук и с пластмасовото шишче продухах отвора вътре в хладилника!Проблемът обаче продължи.Тази вечер се заиграх повечко-имам шлаухка мека,8мм,която прокарах през вътрешният отвор на хладилника-вкарах поне 25 см,и стигнах до твърдо дъно.За голяма моя изненада се оказа,че не съм стигнал външния отвор,който е над пластмасовата ваничка над компресора.Водата продължаваше да си стои в улея вътре.Опитах и от външния отвор да вкарам тръбичката,пак стигнах до нещо твърдо и...до там.Къде се губи водата и защо не стига до външната ваничка?Моля,пишете ми какво мога да направя или какво се се случило.Хладилникът е гаранционен наистина,но да стигам до сервиза за това ще е крайно решение!
     Отговор: Проблем с хладилник-фризер Финлукс
  Надуй от зад на пред така се отпушва най добре.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
batalski  
 Надуй от зад на пред така се отпушва най добре.

Баталски,направих и това.Няма ефект!
  Налей му 20-30 мл. натриев хипохлорид и ще се отпуши.  Може да ползваш "саво" (същото е, но леко разредено), има го във всеки хипермаркет.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
м.петров  
 Налей му 20-30 мл. натриев хипохлорид и ще се отпуши.  Може да ползваш "саво" (същото е, но леко разредено), има го във всеки хипермаркет.

Още по темата:Достраша ме да ползвам саво,пък и нали е гаранционен хладилник,днес дойде майсторът от сервиза!Ръга едни кабели-нищо,което да не бях правил дотогава!Изводът му е,че тръбичката,която отвежда водата до ваничката,е много близо до фризера,с лоша изолация е(ако изобщо я има) и затова постепенно замръзва.Щял сега да звъни на централата в София,щото нямало как да се оправи това-дали щели да го вземат там или да го сменят направо тука.Аз го изключих и сега поливам с гореща вода да видим ще познае ли техника!

- - - - - - - - - -

Хладилникът се отпуши,сега чакам какво ще решат в централния сервиз!Очевидно има фабричен дефект,но и няма как все с горещата вода да го поливам!