Indesit TAA 12 работи постоянно
Здравейте!
Имам хладилник Indesit TAA 12. От няколко дни работи постоянно без да изключва компресора. От съветите във форума се ориентирах, че можи би проблема е термостата. Свалих го и го смених със същия, нов (Danfoss 077В6220), но хладилника продължава да не изключва. Иначе и камерата и хладилната част охлаждат нормално според мен. Какъв според вас може да е проблема? Сондата температурата на камерата или на хладилната част измерва? Има ли вариант да съм я пъхнал по-навътре и да не мери коректно? Ако външно я прекарам до камерата с цел да видя дали ще изключи като измери неговата температура дали ще се получи или трябва цялата сонда да е охладена, а не само върха й? Чакам предложенията ви!
Поздрави!
Отговор: Indesit TAA 12 работи постоянно
Просто за опита насочи му един вентилатор да му духа отзад. Предполагам че тогава ще изключи. Или пък, пак за опита докато работи му увеличи температурата от термостата (намаляш термостата) да видим дали ще изключи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Просто за опита насочи му един вентилатор да му духа отзад. Предполагам че тогава ще изключи. Или пък, пак за опита докато работи му увеличи температурата от термостата (намаляш термостата) да видим дали ще изключи.
Ще пробвам с вентилатор. Иначе това с термостата съм го пробвал вече, без резултат.
Да питам отзад не цялия кондензатор е нагрят, а само частта от към компресора. последните 1-2 вертикали не са толи. Това е нормално нали?
Не разбирам от хладилна техника, но ми се струва че при такива симптоми имаш проблем с хладилника.
Проблема е решен! Оказа се грешно вързан термостат...