Хотел на "народни" цени в Милано
Здравейте, решихме с няколко приятели за 3ти март да си организираме 4-дневна екскурзия до Милано. Самолетните билети не са осбено скъпи, обаче нощувките излизат солено.
Моля ако някой е ходил и знае къде може да се отседне на "народни" цени да сподели. А то е ясно бирата е от мен :Drinks: :Drinks: :Drinks: :)
Re: Хотел на "народни" цени в Милано
Народни цени няма в Италия !!
Италия си остава ИТАЛИЯ .И спокойствие няма човек .Само лек коментар от 3-4 дневната плануваната екскурзия с лек автомобил, права отсечка от около 5км, ограничение 70км хвърчаха с по 150km/h наложи се да паркирам 3 пъти буквално в дясно angel.По магистралите поне 5 коли ме минаха с по 3хх km/h .
Голямо желание имах да ям италянска пица и спагети ,направих го като изключим спагетите :blob :2guns:
Паркинг 24 часа (по малко не може ако може пак се заплащат 24€) 24€.
3-4 дневната плануваната екскурзия стана на 24часови изпълнения.
http://www.accorhotels.com
Ibis - 50-60E на вечер
Mercure - 80-120Е на вечер
Novotel - 80-90E на вечер
За съжаление няма от по-евтините им варианти - Етап и Формула1 в Милано.
виж http://i-tourist.info/ - имаше идейки за Милано ...
По спомени от 2002-ра - скъпички са хотелите в Милано, даже и тези с по 2 мижави звезди. Стаята беше от порядъка на 50-60 евро в хотел с обща баня и WC на етажа. Мизерен и стар хотел, но в центъра на града все пак.
Други неща, които си спомням за там:
- осветлението в стаята се светва... отвън, до вратата! Докато се чудиш преди лягане дали пак трябва да излезеш отвън за да си изгасиш лампата - случайно откриваш едно малко висящо ключе над леглото.
- в стаята няма баня, няма WC, затова пък насред стаята има потопорчено... биде!
- закуските, които влизат в цената на нощувката са символични като количество. За разлика от закуските в Австрия или Германия, които са обилни. Но също така отново за разлика от тези страни, където се пие шварц кафе (кафява водица) в Италия сервират чудесно късо еспресо - ароматно и силно.
- в метрото в Милано не дават да се снима ни с камера, ни с апарат.
- пред най-известната катедрала там - май се казваше Duomo, на площада има разни келеши с дресирани гълъби. Изневиделица някой от тях ти хваща ръката и ти изсипва в нея малко царевични зърна. Това е сигнал за гълъбите, които те атакуват като в "Птиците" на Хичкок - облепен отвсякъде с пърхъщи гълъби. За страничните наблюдатели е комична гледка и се хилят - ставаш едно безформено кълбо от гълъби, но за неочакващият такова нападение това си е почти инфарктно. След като най-накрая се сетиш и хвърлиш зърната на земята и гълъбите малко по малко те оставят на мира и почваш да се отърсваш от перушината - ти искат 5-10 евро за "представлението". И то си ги искат заплашително. Същото нещо видях и във Венеция, но вече бях обигран и си държах ръцете в здраво стиснати юмруци.
- движението в Милано е ужасно, колита са паркирани една зад друга на по 5-10 см. На ръце ли ги вадят после - не знам. Но пред мен една италиянка, паркираща смело на заден си закачи предната броня в колата отпред и тя с трясък падна на земята. Жената реагира така, сякаш това и се случва по 5-10 пъти на ден - с лека досада "пак ли..."