Морски курорти около Барселона?
Я някой ако е обикалял и е запознат с района да ми даде малко насоки, защото изборът е прекалено голям.
Интересува ме малък и приятен курорт на морето, с хубави плажове в околностите на Барселона - да кажем в радиус 150км максимум. като че ли предпочитам на север от Барселона - изглежда ми по-празно и незастроено.
Не ми вдъхват доверие курорти като Salou - много известни и с 20-етажни чудовища в тях. Нещо... по-истинско?
Някой да е бил в Empuriabrava, l'estartit, l'escala? Нещо друго да препоръчате?
Re:Морски курорти около Барселона?
Утре ще говоря със сетра ми.
За какво да я питам - какво предпочиташ ?
Аз мога да препоръчва Лорет де Мар. Хубав курорт. Удален от Барселона на 40 км. НО има много руснаци!
Sitges - 35 Км Южно от Барселона. Цени са доста добри.Известен е с фестивалите и карнавалите които се провеждат там. Месните се смятат за едни от най-гостоприемните и приятелски настроени. Има исторически забележителности и нощни заведения. :cheesy:
.
остани си в барселона и пробвай околните плажове или директно тези в града. badalona е на 20-тина мин с влак и слизаш директно на плажа. плажа е малко стръмен но си е супер. все пак е предградие а не е курорт!
гоогле мапс бачка къде кой автобус можеш да хванеш - ако има как не се забивай в метрото - нищо не се вижда.
коста брава съм чувал че е добре. но където не съм топвал дупето не мога да дам мнение. :)
Благодаря за отговорите.
Макар и с 3-годишно закъснение, важно е желанието :)
Иначе, да - останах си в Барселона, както estqwerty предложи, защото седмица преди това бях на море в Португалия и си бях начесал крастата за лежане по плажове.