Резултати от 1 до 5 от общо 5

как са регистрират каравани от холандия до 500кг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1
    #1

    как са регистрират каравани от холандия до 500кг

    Искам да си купя една малка каравана от холандия,но в законите на белгия малките каравани не се регистрират и нямат никакви документи само се слагат номерата на колата влекач.въпроса ми е като докарам караваната в България,как мога да я регистрирам,какви документи сте ми искат и до колко лв сте ми излезе регистрацията.
    Благодаря за помоща предварително!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    132
    #2

    Re:как са регистрират каравани от холандия до 500кг

    Щом нямат никакви документи, значи ще ти трябва само договор за покупко-продажба със собственика.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    91
    #3

    Re:как са регистрират каравани от холандия до 500кг

    Подробно сме писали по въпроса в "каравани". Но все таки: първо си харесай каравана и провери в КАТ дали имат марката и модела в компютъра си, тъй като, ако го нямат, ще трябва да ходиш на Технотест, което оскъпява регистрацията, и си е чиста загуба на време; второ аз лично се съмнявам, че ще намериш каравана до 500 кг., имам предвид не колко действително тежи караваната, а каква е максимално допустимата й маса по документи, на база на която става регистрацията (например моята, заедно с оборудването тежи 600 кг., но макс.допустимата й маса е 850 кг., и е регистрирана така, а това означава, че за да я теглиш, към "В" ти трябва и категория "Е", тъй като границата е 750 кг.). Абе, общо взето, за да си нямаш ядове, първо в КАТ за информация, че после купувай!

  5. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    985
    #4

    Re:как са регистрират каравани от холандия до 500кг

    Аз имам две каравани . Едната ми е 1500 кг , а другата е 600 кг. Това са теглата им според табелата на караваната и сьответно и в регистрационния талон. Има едни каравани-ремаркета по-малки от 600 кг. , но не те сьветвам да си закупуваш от тях , тьѝ-като това се води ремарке и като започнеш да опьваш чаршафите = си е едно голямо приключение , пьк и вече не е каравана ( няма твьрд покрив и стени). Малката ми каравана (600кг.) ми е от Холандия и си е с талон от там. До 750 кг. не ти трябва категория "Е" .

  6. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    6
    #5

    Re:как са регистрират каравани от холандия до 500кг

    Моята каравана е купена от Холандия. При опит да я регистрирам тук, в Добрич, се оказа че моделът го няма в системата на КАТ. За да бъде регистрирана, началникът на техническата служба в КАТ взе всички данни от документите и рамата и ги прати по факс в София, за да бъде регистриран модела в системата. Технотест не се минава. Такъв се е минавал допреди 5-6 години , но в момента не се минава. След около седмица регистрацията на модела в системата вече беше факт. След това вече се прави същинската регистрация на ремаркето.
    Категория "Е" се изисква за теглене на ремаркета с ОБЩА товароносимост над 750кг., а не собствена маса до 750 кг. Тоест общото допустимо тегло, заедно с товара и оборудването в нея. Например моята каравана е с тегло 580 кг, но се изисква кат. "Е", за да бъде теглена, защото ОБЩОТО и допустимо тегло е 826 кг. То е изписано на табелките на рамата на караваната, а също така и в документите и. Аз лично не съм виждал на живо каравана с общо допустимо тегло под 750 кг. В регистрационния талон на ремаркето също може да се направи справка каква категория е нужна за тегленето. Ако ремаркето е кат. "О1" може да се тегли без кат. "Е". Но ако е кат. "О2" е нужна категория. Моята е от втория тип. Затова се наложи за изкарам кат. "С+Е". Ако полицията залови водач без кат. "Е", теглещ ремарке изискващо такава категория се прилагат наказания както за водач без документ за правоуправление на МПС, тоест все едно сте без книжка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Каравани
    От roumen68 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 218
    Последно: 20-03-12, 19:34
  2. Холандия смекчи забраната за пушене
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 11
    Последно: 05-11-10, 18:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе