Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21

Bitcoin - неизбежната финансова революция

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #16

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Нови 6% нагоре за последните две седмици.
    Хм, ще трябва да поотложим новичкото Ауди - вместо за 3-4 години, ще бъдат 5-6 ... лошо

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #17

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Между другото, Гугъл-преводач (https://translate.google.bg) не превежда "bitcoin" и "bitcoins".

    Също така, преводача в Chrome преведе следното изречение
    "How does mining take place?
    People are sending bitcoins to each other over the bitcoin network all the time, ..."

    по следния начин на български
    "Как се извършва минното дело?
    Хората изпращат боклуци един към друг през мрежата за битови мрежи през цялото време, ..."

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #18

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Първата масова карта за криптовалута беше пусната на територията на Украйна
    Засега можете да плащате само USDT


    Mastercard Corporation, Unex Bank и финтех стартъпът Weld Money пуснаха възможността за плащане на стоки и услуги с криптовалута в Украйна. За да направите това, беше създадена weld карта, съчетаваща възможностите на обикновените пластмасови карти и "криптата".

    Weld card използва системата Debit Mastercard. В същото време е обвързана с крипто портфейл на сайта Weld Money. Регистрацията и е безплатна, но само за граждани на страната над 21 години. По подразбиране се издава виртуална карта, но можете да издадете и физическа карта, ако желаете. За идентификация на клиента при издаване на карта се използват приложенията «Дія» и «Дія.Підпис»

    От гледна точка на потребителя картата не се различава от обикновената - тя може да бъде свързана с Apple Pay и Google Pay и след това да плаща за покупки и услуги във всеки магазин, обикновен или онлайн. Самата банка отписва необходимата сума, преобразува я в гривна и извършва плащането. Не се предвиждат комисионни.

    И накрая, можете да теглите пари в брой от картата на всеки банкомат, който поддържа безконтактно плащане. В момента има поддръжка само за стейбълкойн USDT, но в бъдеще ще има биткойни и алткойни.

    https://dev.ua/ru/news/kryptokartka

    Междувременно ***** постигна съгласие по проект на закон за трансгранични сетълменти в криптовалута.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #19

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Доминика избира TRON като свой национален блокчейн за издаване на официалната монета на страната
    https://www.benzinga.com/content/292...-official-coin

    - - - - - - - - - -

    Популярният софтуер за копаене на биткойни беше актуализиран за първи път от 10 години. Подробности за Stratum V2
    Това е първата актуализация от 2012 г

    https://www.cnbc.com/2022/10/11/bitcoin-mining-software-overhaul-stratum-v2-promoted-by-block-braiins.html

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #20

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Представена е карта Visa с крипто кешбек
    Картата е безплатна, няма скрити такси за обслужване


    Компанията за криптовалута Blockchain.com представи дебитна карта Visa, която в момента е достъпна за жителите на САЩ, но списъкът с държави ще бъде разширен през 2023 г.
    Дебитната карта на Visa ще позволи на клиентите да плащат със своите крипто или фиат баланси и да получават 1% крипто кешбек при всяка покупка. Самата карта е безплатна - няма нужда от плащане за регистрация, няма годишни или месечни такси.

    За да получите карта, трябва да се регистрирате и да застанете на опашка. Към момента са подадени над 50 хиляди заявления.
    В интервю за Yahoo Finance главният изпълнителен директор на Blockchain.com Питър Смит заяви следното: „Търсенето на крипто продукти все още е силно, но ние отбелязваме, че това търсене се измества от търговия към хора, които се интересуват от използването на DeFi, използвайки своите средства.“

    Във Visa вярваме, че е изключително важно за растежа на приемането на криптовалута тя да бъде лесно приемана навсякъде. Ние сме развълнувани да си партнираме с водещи портфейли за криптовалута и борси като Blockchain.com, за да открием повече начини, по които потребителите могат да използват своите криптовалути за ежедневни покупки.

    Ку Шефилд, ръководител на криптовалута във Visa
    Картата е подкрепена от базираната в Калифорния разплащателна компания Marqeta, която помогна за разработването на картата за криптовалута Swipe през септември 2020 г.

    https://cointelegraph.com/news/block...pto-debit-card

    - - - - - - - - - -

    Централната банка на Казахстан интегрира своя CBDC (дигитална валута на националната банка) в BNB Chain
    Обещава се конкретните дати за стартиране на проекта да бъдат уточнени през декември тази година.


    Националната банка на Казахстан (NBK) се съгласи да тества блокчейна Binance BNB Chain, за да стартира на своята платформа като цифрова валута на централната банка на страната (CBDC).
    Binance наскоро се срещна с двама служители на NBK — заместник-управителя Берик Шолпанкулов и ръководителя на Центъра за технологии за плащания Бинур Жаленов“, написа в Туитър главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао (CZ) в сряда.
    Компанията представи двама служители на общността на BNB Chain, за да обсъдят тестването на блокчейн за интеграция на цифрово тенге, каза Джао.

    Binance и NBK се съгласиха да тестват интегрирането на NBK CBDC (цифрово тенге) във веригата BNB, каза говорител на Binance. – Продължава дискусията относно конкретни случаи на употреба, които трябва да бъдат тествани.
    NBK стартира пилотен проект за дигитално тенге през 2021 г., за да проучи ползите и разходите от възможното въвеждане на цифрова валута. През юли тази година централната банка разработи модел за вземане на решения за въвеждане на цифрово тенге и окончателно решение за прилагането се очаква до края на тази година.

    Въвеждането на цифрово тенге ще увеличи финансовото приобщаване, включително чрез въвеждането на офлайн плащания, каза тогава банката. — Инфраструктурата за дигитално тенге ще се превърне в допълнителен инструмент за участниците на финансовия пазар и държавните агенции, което ще направи възможно създаването на иновативни услуги, базирани на технологията за интелигентни договори. В бъдеще въвеждането на цифровото тенге ще подобри и трансграничните плащания.
    Подробности за този проект все още не са налични. Най-вероятно цифровото тенге ще бъде разработено на базата на многоверижна архитектура. Сега цифровата валута се тества на платформата R3 Corda.
    В същото време регулаторът заявява, че CBDC няма да се превърне в пълноценна алтернатива на fiat. Цифровите тенге няма да се отчитат в банковите салда, а само в портфейлите на потребителите.

    https://www.theblock.co/post/180307/...gital-currency

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #21

    Отговор: Bitcoin - неизбежната финансова революция

    Крипто катастрофата се влошава. Крипто борсата FTX е хакната и са откраднати над 600 милиона долара
    „FTX е хакнат. Във FTX приложенията има зловреден софтуер. Изтрийте ги"


    Колапсът на FTX, вече един от най-зрелищните във финансовата история, се влоши, тъй като стотици милиони долари бяха изтеглени от борсата за криптовалута часове след като тя подаде молба за банкрут.

    Късно в петък вечерта повече от 600 милиона долара бяха откраднати от портфейли за криптовалута FTX. Малко след това FTX заяви в официалния си канал в Telegram, че е бил компрометиран, като е помолил потребителите да не инсталират нови актуализации и да деинсталират всички FTX приложения.

    „FTX е хакнат. FTX приложенията - зловреден софтуер. Изтрийте ги. Чатът е отворен. Не отивайте на уебсайта на FTX, тъй като той може да ви здареди троянски коне ”, написа администраторът на акаунта в чата на FTX Support Telegram.
    https://t.me/FTX_Official
    Докладът беше потвърден от главния съветник на FTX Райън Милър.

    Часове по-късно Милър написа в Туитър, че FTX US и FTX.com преместват всичките си цифрови активи в студено хранилище поради фалита в петък. „Процесът беше ускорен тази вечер – за да се намалят щетите от наблюдението на неразрешени транзакции.
    https://twitter.com/_Ryne_Miller
    Много притежатели на FTX портфейли са отчели баланси от $0 в своите портфейли FTX.com и FTX US. Трансферите са извършени в същия ден, когато фирмата е подала молба за банкрут . В Twitter членовете на общността на криптовалутите бързо започнаха да спекулират, че изтичането на средства може да е било координирано от член на вътрешния кръг на основателя на борсата Сам Банкман-Фрид, посочвайки, че едновременните и сложни хакове на FTX и FTX US показват това .

    https://www.coindesk.com/business/20...ore-than-380m/

    - - - - - - - - - -

    Крипто борсата FTX похарчи $74 милиона за недвижими имоти на Бахамските острови през 2022 г
    Шефовете на организацията се опитват да избягат в Дубай


    След съобщението , че FTX Group е подала молба за банкрут, започнаха разследвания срещу мениджърите на крипто борсата и свързаните с нея компании.

    Според изтеклите документи борсовите сметки на Sam Bankman-Fried във FTX са имали само $900 милиона ликвидни активи, докато пасивите на FTX вече са надхвърлили $9 милиарда в деня преди фалита.Журналистите на Financial Times проучиха балансите и разговаряха с няколко инвеститори, които участваха в затворени преговори .

    Към 10 ноември най-голямата част от активите на FTX са акции на Robinhood, на стойност $470 милиона според документите.Това не е разкрито в документите за фалит на групата от компании от 134 субекта, формирани около FTX. Документът, предоставен на потенциални инвеститори преди фалита, предоставя подробна картина на финансовата дупка в крипто империята FTX и доказателство, че клиентите на борсата ще бъдат изправени пред многомилионни загуби в активите, които са държали на борсата.

    Сега бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид, съоснователят Гари Уанг и техническият директор Нишад Сингх, базирани на Бахамите, се опитват да избягат в Дубай.

    The Block твърди, че през 2022 г. администрацията на FTX е похарчила около 74 милиона долара за закупуване на недвижими имоти на Бахамите.

    Според запознати изпълнителният директор на Alameda Research Каролайн Елисън в момента е в Хонконг. Тя също има възможност да отиде в Дубай.

    Дубай е известен не само с факта, че офисите на много платформи за криптовалута се намират в този град и в този град се провеждат световни конференции, посветени на блокчейн. Дубай по правило не екстрадира лица, които са заподозрени във финансови измами в други страни. Ако Сам Банкман-Фрид по някакъв начин успее да стигне до ОАЕ, едва ли ще бъде подведен под отговорност по-късно.

    Декларацията за фалит на FTX предоставя малко подробности за финансовото състояние на групата, но отбелязва, че активите и пасивите варират от „10 до 50 милиарда долара“ и че компанията има повече от 100 000 кредитори.

    Електронна таблица, изброяваща активите и пасивите на FTX International, която достигна до репортери от Financial Times, ясно показва проблемите, довели до колапса на борсата. В него се споменава теглене на 5 милиарда долара на 7 ноември, както и запис на отрицателен баланс от 8 милиарда долара във вътрешна сметка, която няма ясно и подробно описание, с изключение на коментара „fiat@“.

    Bankman-Fried каза пред FT, че 8 милиарда долара са свързани със средства, „случайно“ дадени на неговата търговска фирма Alameda, но отказа да коментира повече. По-рано той написа в Twitter, че FTX разполага с $4 милиарда ликвидни активи, когато се сблъска с масово изтегляне на потребителски средства, които той оцени на $5 милиарда.Според него това е една от основните причини за ликвидната криза на фондовата борса.

    Инвестиционните документи от FTX Trading, компанията зад FTX, показват пасиви от $8,9 милиарда, повечето от които са баланси в щатски долари от $5,1 милиарда.Електронната таблица показва, че активите на FTX Trading възлизат на $9,6 милиарда, но не е ясно каква част от тях стойност може да бъде реализирана.

    В същото време в списъка няма нито един биткойн, въпреки че ангажиментът на FTX в BTC е 1,4 милиарда долара.

    https://cointelegraph.com/news/sam-b...-flee-to-dubai




    Това ли е краят на пазара на криптовалута? Големите инвеститори са разочаровани от криптовалутата
    Загубите са твърде големи и пазарната структура е твърде рискова


    Според Bloomberg големите инвеститори са се разочаровали от криптовалутите. Внезапният срив на крипто борсата FTX може напълно да е подкопал перспективите за включване на криптовалути в портфейлите на големи инвеститори.

    Въпреки че много непоколебими хора остават в индустрията, много професионални мениджъри на пари казват, че аргументите за крипто като средство за диверсификация на портфейла или цифровото злато са опровергани. Те казват, че загубите са твърде големи и пазарната структура е твърде рискова.

    „Стана ясно, че криптовалутите няма да бъдат намерени при разпределението на институционалните активи“, каза Хъни Реда, мениджър на множество активи в Pinebridge Investments в Лондон. „Имаше период, когато на криптовалутите се гледаше като на потенциален клас активи, който всеки инвеститор трябва да има при стратегическото си разпределение на активите, и тези дни отминаха.“

    Крипто борсата FTX похарчи $74 милиона за недвижими имоти на Бахамските острови през 2022 г
    Скорошните пазарни скандали почти заличиха представата за биткойн като сигурно убежище в бурни времена. Но нито едно от тези събития – от колапса на TerraUSD до фалита на Celsius – не беше толкова опустошително, колкото новината, че дори FTX, доскоро считана за една от най-успешните компании на пазара, е ненадеждна.

    „Колапсът на FTX повдига въпроси относно жизнеспособността на крипто екосистемата“, каза Салман Ахмед, главен инвестиционен стратег във Fidelity International, който управлява 646 милиарда долара от Лондон.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Bookeen подготвя революция при електронните книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 18-02-11, 13:33
  2. Финансова криза
    От stekyman във форум Анкети
    Отговори: 52
    Последно: 03-07-10, 03:41
  3. Отговори: 12
    Последно: 26-02-10, 16:02
  4. Световна финансова криза
    От n8852 във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-09, 10:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе