Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 69

Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #31

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    ... И предвид горенаписаното, тъй като въпросният г-н Ларк си има трима-четирима доволни клиента, с които тотално е ангажирал времето си, може съвсем спокойно да си позволи да отсвири останалите. Е сега вече ми се изясни. Благодаря

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #32

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Явно някои хора са тук само за да плюят, понеже си имат доста лични проблеми и доста им се е събрало. Дори ако кажат нещо хубаво, то е само за да очернят нещо друго. Все пак форумите са за хора, които искат да обменят опит и информация, за да си помогнат взаимно. Може и да спорят, но по ясни правила, с разумни аргументи, за да се достигне до някаква истина. А за останалите има специалисти, които биха им помогнали много по-добре, защото плюенето по форуми е жалко удоволствие...

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #33

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Уважаеми saissais, не "плюя" никого и е редно да не раздавате квалификации, когато не познавате човека отсреща - в случая мен. Не виждам какъв е проблема Ви, но моят проблем с въпросния оказион съм го описал съвсем подробно, изкоментирал съм го и съм си дал личното мнение, с което не ангажирам никого. Реших, че може да е от полза на колегите, които желаят да си закупят техника и действително (не само тук) получих обратна информация, че не съм единственият недоволен от избирателността на въпросният държател на lark-bg. Оттам нататък всеки има глава на раменете да преценява кой е прави и кой е крив в случая. Нямам лични проблеми - имам чудесно семейство, дете, работа, приятели и колеги. Ако писането в подобни "черни списъци" се квалифицира като "плюене", то тогава да ги забраним, а? Разбираемо е да има доволни и недоволни. Напишете своята ода на радостта в някой бял списък, за да може да Ви обърнат повече внимание - нов усилвател от Германия и специално обгрижване в Плевен. Аз не получих това, което ме интересуваше, и е нормално да съм НЕДОВОЛЕН. И тъй като пазарът си има своите правила, магазини с подобна политика към клиентите ще срещат и сериозен отпор. Това е!

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #34

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Свят голям - хора всякакви! ....демокрация, свобода на словото.... (нали така беше) - всеки може да мисли и говори каквото си иска А ако някой наистина е добър, то рано или късно хората ще разберът, но това си зависи единствено от него.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #35

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Уважаеми ARTU, нямам намерение да се заяждам, само бих искал да споделя някои мисли. Всеки ще се съгласи, че живеем в двойнствен свят. Истината за едни е лъжа за други и обратно. Но това не ни пречи все пак да следваме стремежа си да я търсим. Ето само мой личен опит: Аз, като клиент влизам в един магазин с предварителна вътрешна нагласа, че знам какво търся и че като клиент имам винаги право. А търговецът е едва ли не мой слуга и трябва да ми изпълнява всичките прищевки. Едва ме изтърпяват, нищо не купувам и съм ядосан. След няколко месеца влизам в същия магазин, но в друго настроение, просто като човек, който е отворен да научи нещо, което не знае, срещам продавача като равен, а той ми отделя много внимание, вижда, че можем да си поговорим нормално, макар да разбира, че в момента нямам намерение да купувам нищо. Та въпросът ми е: къде е истината, да слагам ли този магазин в черен списък или в бял? Понеже и двамата прехвърляме Христовата възраст, значи сме зрели хора. Няма да ни е трудно да се съгласим с едно: ние оцветяваме света с нашата душевна нагласа, тоест проектираме върху него себе си. Ако се отнасяме негативно към него, той ни отвръща с негативизъм, и обратно. Ако сега отида при търговеца от Ларк-Бг и му се нахвърля бесен затова, че съм открил след две години три драскотини върху колоните си, за които той не ми е казал, няма ли да ме изхвърли? И аз тогава от доволен клиент няма ли да стана недоволен? Ето защо казвам, че проблемите са в нас самите, а не отвън. Ако искаме да изкараме някого черен, ще го направим, както и обратно. Но какво общо има това с обективната истина? А за другия недоволен клиент, който върнал плейера след 15 минути, понеже прескачал, всичко е ясно: Бил е бесен, получил си е отговорът. Но ако беше обяснил спокойно, човешки проблема си, 100 проценат съм сигурен, че щеше да бъде разрешен в негова полза. Въпросният търговец, както вече се каза, разбира много от техника, тоест той едва ли щеше да му откаже да смени въпросната стара леща и то без пари, ако бяха се разбрали като хора. И тогава този недоволен клиент щеше да е платил за техника втора употреба с екстра нова леща. И тогава нещата щяха да стоят по друг начин. В Германия, където съм живял, съм купувал някои неща от оказион. Не се сещам някъде да има закачени етикети с цени. Хората там разговарят, ДОГОВАРЯТ се. И това не нарушава никакъв закон. Вярно, там нямат така добре развита пазарна икономика, както при нас, но какво да се прави, има какво да научат от нас. Та щях да забравя - писали сте мейли, но фактът сам по себе си едва ли е важен, важен е тонът, отношението. Но Вие се познавате по-добре от всеки друг, затова сам бихте могъл да се самоанализирате. Както аз го направих с примера си. Не съдя магазина, от който първия път едва не ме изхвърлиха, че действа избирателно спрямо клиентите си, грешката беше в мен. Втория път също ли действаха избирателно, когато ми отделяха време и внимание, колкото си исках? Говоря за ТЕХНОМАРКЕТ.
    И още един комичен пример: Мой приятел във Виена, беден студент, също се чудел как да си купи нещо по-евтино. Поговорил в магазина с продавачите, дори им се извинил, че може нищо да не купува, но все пак се интересувал от въпросните стоки. Обяснявали му надълго и широко, толкова им допаднал, че накрая почти му подарили желаното от него. А след още малко време го запознали с 19 годишната си дъщеря и направо и нея му предложили. Той бил доста поласкан, но отказал, защото имал сериозна връзка. Мамка му, такава избирателност, а на мен защо не ми предложиха някоя 19 годишна германка, докато бях в Германия? Ей, ужасни хора! Чувствам се много дискриминиран - никакви пазарни правила няма на запад, кого да сезирам? Как да ги съдя? Някой може ли да ми помогне? И още много примери мога да посоча, но не искам да ставам досаден.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #36

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Цитат Първоначално публикувано от ARTU
    Уважаеми saissais, не "плюя" никого и е редно да не раздавате квалификации, когато не познавате човека отсреща - в случая мен. Не виждам какъв е проблема Ви, но моят проблем с въпросния оказион съм го описал съвсем подробно, изкоментирал съм го и съм си дал личното мнение, с което не ангажирам никого. ....
    За раздаването на квалификации и личното мнение:

    Цитат Първоначално публикувано от ARTU
    ... И предвид горенаписаното, тъй като въпросният г-н Ларк си има трима-четирима доволни клиента, с които тотално е ангажирал времето си, може съвсем спокойно да си позволи да отсвири останалите. Е сега вече ми се изясни. Благодаря

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #37

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!


    Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Мамка му, такава избирателност, а на мен защо не ми предложиха някоя 19 годишна германка, докато бях в Германия?
    Внимавай какво си пожелаваш, щото момата може да е била някоя въртокъщница като тази:
    [img width=435 height=600]http://img231.imageshack.us/img231/8610/carwashgrl5mq9.jpg[/img]
    нищо чудно, че са били прекалено любезни

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #38

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Признавам, такова страшно нещо не бях виждал досега...

  11. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #39

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    saissais, изписал си много нещо без конкретна връзка, а и предполагам не си изчел темата. Нищо не ми е на настроението и нищо не ми е било. Харесах си няколко дека в НЯКОЛКО он-лайн оказиона. Изпратих им НЯКОЛКО писма по е-мейл с искане на снимки, информация и цена. От ВСИЧКИ получих, с изключение на господина от Плевен. Дори и след трикратно напомняне и повече от ДВА (почти три) месеца чакане аз продължавам да нямам отговор, но това дори вече не ме вълнува, тъй като съм щастлив собственик на една от желаните от мен техники (в добавка и CD плейър щот ми хареса модела, цената и отзивчивостта на търговеца). Та ето затова този оказион е в Черния списък, а не защото като съм му писал съм се навил да се караме или нещо съм станал с дупето нагоре.
    Съгласен съм, че може да има и щастливи и обгрижени клиенти, но това ме възмущава още повече, защото щом един търговец може да реши само по мейл от три изречение с учтива форма, не съм "негов" клиент, то тогава той или е Ванга, или робува на още по-кофти моментни настроения. Знам какво е в Германия - живял съм известно време там, живял съм и в Ирак по татово време, знам как е и по дръгите страни. Знам как търговеца посреща и знам какви клиенти има - работил съм и в търговията, и като диджей. Спокоен човек съм и за да ме възмути нещо до такава степен, че да реша да го споделя и с останалите, това означава, че първо не съм го очаквал, и второ - наистина по моите критерии и според опита ми това е повече от възмутително.
    Та да се върнем на немските оказиони и договарянето. Предвид моята ситуация - вие влизате, харесвате и задавате въпрос на продавача... А той стои мълчаливо, гледа някъде през Вас и не благоволява да Ви отговаря дори и целият ден да сте в магазина му. И колкото и да сте търпелив и толерантен, ще разберете, че с него има нещо нередно. Особено ако в същото време очичките му оживяват и той любезно обръща внимание на всички останали клиенти, само не и на Вас. Това е МОЯТА ситуация и това е моята гледна точка. И точно по тази причина мнението ми е негативно. Може и златна да му е техниката, може да е перфектна, може да е най-най-най, но отношението му към някои клиенти е като л...ното в кацата с меда.

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    174
    #40

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Просто имаме различни принципи. Аз лично не мога да разбера човек, който си купува телевизор и не ходи да го гледа, да го сравнява с други и т. н., тоест ако не ползва очите си преди да реши. Също не мога да разбера човек, който купува аудиотехника, без преди това да е слушал, слушал и пак слушал. Има магазин в София, в който дори можеш да тестваш климатици, преди да избереш. Иначе ми прилича на това да си поръчваш по телефона компаньонка - питат те каква искаш - чернокоса или руса, - казват ти цена примерно 500 евро за цялата нощ, и ако си поръчал черна без да си я избрал лично, идва наистина черна, но циганка, която не е чувала думата баня; ако си поръчал руса, идва някоя като на снимката по-горе, добре окъпана, но с малки други недостатъци. Много хора са доволни на подобен вид услуги, но всеки с идеалите си. Аз предпочитам да видя, да тествам, дълго време да премислям, преди да купувам нещо. И още нещо - ако решиш да направиш един експеримент: отиди в магазина в Плевен, без да казваш, че си писал мейли, просто така, купи си нещо или изобщо не купувай, но въпреки това ти гарантирам, че ще си от доволните клиенти или посетители. Просто нямаш опит, това е, а и никога няма да го направиш, друго си е виртуалната връзка. Някои хора просто обичат виртуалните неща - всеки човек е различен и не мога да го съдя за идеалите му. Аз дори едва сега разбрах, че този оказион бил он-лайн оказион. За мен си беше и си остава един напълно реален магазин, който трябва да се посети лично. Това, че съм научил за него от интернет, не променя нещата. Сигурен съм, че и твоят търговец, от когото си пазарувал, е добър, но има и други, по-различни търговци, които също могат да бъдат добри. Аз лично мразя делението на червени и сини, на бели и черни, приемам доброто, независимо какъв цвят носи, а останалото, особено ако не го познавам от личен опит, просто го отминавам - нямам право да съдя за него.

  13. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #41

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Лесно е да се каже. И аз обичам да гледам, да слушам и т.н. Но съм се спрял на конкретен модел и марка след много слушане. Предполагам няма разлика как звучи DRM24HX на Denon. А и да се грабна от Стара Загора до Плевен за едното слушане... сори, ама още не ми е във възможностите Пък и за един дек от 100 кинта ще пръсна поне два пъти по толкова за бензин. Те точно затова хората си правят он-лайн магазини - за да улеснят клиентите си Ама не като в нашия случай дето чул-недочул щял да прави он-лайн магази, ама не обичал нещо интернета, та затова го било страх от компютри и не си проверявал мейла, но затова пък гушкал телефончето, защото видите ли не го било страх от жицата...

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    2
    #42

    Re:Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Про принцип сайта е много добър като изработка има страшно много снимки на уредите който се продават. Един колега си все от там усилвател на Техникс за 400 кинта след това ЦД плеър и дек пак на Техникс. Остана много доволен че всичко беше абсолютно като ново. И аз си харесах 1 усилвател не помня какъв беше и обаждам се на пича и му викам аз съм от Пловдив така и така един колега еди кво си еди що си.... и след 1 минута говорене ония тапанар ми вика ами вика съжалявам в момнта съм с семейството ми и не искам да коментирам обади се в понеделник (беше събота) и от тогава не съм се обаждал. Минаха 7-8 месеца не помня вече. Просто отношението по телефона беше ебаси просташкото, за кво си вдигна телефона не мога да разбера и след 1 минута като ме изслуша ми каза че в събота не се занимава с това.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Re:Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Цитат Първоначално публикувано от Shaq
    ..........
    И аз си харесах 1 усилвател не помня какъв беше и обаждам се на пича и му викам аз съм от Пловдив така и така един колега еди кво си еди що си.... и след 1 минута говорене ония тапанар ми вика ами вика съжалявам в момнта съм с семейството ми и не искам да коментирам обади се в понеделник (беше събота) и от тогава не съм се обаждал. Минаха 7-8 месеца не помня вече. Просто отношението по телефона беше ебаси просташкото, за кво си вдигна телефона не мога да разбера и след 1 минута като ме изслуша ми каза че в събота не се занимава с това.
    Ха сега де? Кое всъщност е просташкото? Човека ползва един и същ телефон и като личен и като служебен. Това е нормално, за да не губи връзка с клиентите си. Ти му звъниш в събота, той те изслушва и ти обяснява, че в момента не може да ти помогне и да му се обадиш в понеделник, когато ще е на работното си място и ще разполага с цялата си информация и време за теб. Тоест постъпил е съвсем нормално.
    Имал е и други възможности:
    - да не ти вдигне;
    - да те отреже набързо без да те изслушва;
    - да даде служебен номер, който в събота и неделя се включва автоматично на секретар.
    И никой не би му се разсърдил, ако постъпи по някой от тези начини. А затова, че ти е вдигнал и е разговарял човешки с теб бил тъпанар. Помисли дали твоя пост в случая не прелива от простащина и комплекси и помисли какво ти би направил ако си размените местата.

  17. Novice
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    2
    #44

    Re:Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ха сега де? Кое всъщност е просташкото? Човека ползва един и същ телефон и като личен и като служебен. Това е нормално, за да не губи връзка с клиентите си. Ти му звъниш в събота, той те изслушва и ти обяснява, че в момента не може да ти помогне и да му се обадиш в понеделник, когато ще е на работното си място и ще разполага с цялата си информация и време за теб. Тоест постъпил е съвсем нормално.
    Имал е и други възможности:
    - да не ти вдигне;
    - да те отреже набързо без да те изслушва;
    - да даде служебен номер, който в събота и неделя се включва автоматично на секретар.
    И никой не би му се разсърдил, ако постъпи по някой от тези начини. А затова, че ти е вдигнал и е разговарял човешки с теб бил тъпанар. Помисли дали твоя пост в случая не прелива от простащина и комплекси и помисли какво ти би направил ако си размените местата.
    Купувал съм 1000 неща от другаде но просто неговото отношение беше униканлно. Както и да е всеки си има свое мнение.

  18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #45

    Re:Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    И какво му е "уникалното" на отношението му, това че е избрал възможно най-добрия вариянт за теб.....?

    Как според теб трябваше да постъпи или как би постъпил ти на негово място?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Невъзможен запис.
    От pezkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 4
    Последно: 19-04-12, 15:47
  2. Он лайн телевизия
    От tannoy във форум Поддръжка
    Отговори: 16
    Последно: 21-05-09, 15:22
  3. Играете ли он-лайн игри?
    От MoPcKu във форум Анкети
    Отговори: 3
    Последно: 13-01-05, 22:27
  4. Търся сайт, от който да пазарувам он-лайн
    От vmslavov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 06-03-03, 19:23
  5. Невъзможен crash
    От Blade във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 09-02-03, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе