LGH58N - DVD записвачка не поддържа под X16 при CD запис
Здравейте!
Един въпрос: Скоро си смених записвачката на компа - LGH58N - DVD записвачка
и се оказва, че при опит за запис на CD-+R на аудиодиск при проба над 10 различни медии
тя неподдържа по-малка скорост на запис от Х16 при което дава и грешки на записа. Имали някой от същия модел и така ли трябва да е?
Проблема в нея ли е или софта. С версия 1.3 е.
Re: LGH58N - DVD записвачка не поддържа под X16 при CD запис
всяко устройства има минимална скорост, като изобщо не изключвам на въпросното LG да е х16 за CD-та.... на моето LITE-ON LH-20A1H е х8 за CD-та
FearMe в случая какво да направя, защото много често ми се налага да пиша аудиодискове,
а преди това съм сменил около 3 писачки и такива ограничения не е имало?
Tова са техническите характеристики на модела:
http://www.pcmercato.it/scheda_art.a...=MA-DVD-LGH58N
като гледам тази максимална скорост на запис на DVD х20 не се учудвам, че минималната за CD е х16
а за правенето - нищо не може да се направи, защото това е фабрична характеристика. разбира се, би могъл да смениш firmware-а с някой по-нисък съвместим модел, но ми се струва чупене на орехи с атомна бомба. по-добре дай 5-10 евро и си вземи едно CD-RW на старо и си пиши аудио дисковете на воля на по-ниска скорост
FearMe от къде мога да намеря firmware-а за този модел?
не мога дори да го намеря на сайта на LG... кой знае за коя островна държава е произведен ;)
На един месец и половина е, дали е възможно да ми я заменят?
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529282
аз ли трябва да отговоря? ;)
P.S. това, от което ти се оплакваш, не е дефект на стоката, така че мен ако питаш - няма да стане...
Ето от тук може да се свали последният firmware ver. 1.03 за GSA-H58N(Internal Super multi DVD Writer)
:god - DoRa благодаря много!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Здравейте!
Един въпрос: Скоро си смених записвачката на компа - LGH58N - DVD записвачка
и се оказва, че при опит за запис на CD-+R на аудиодиск при проба над 10 различни медии
тя неподдържа по-малка скорост на запис от Х16 при което дава и грешки на записа. Имали някой от същия модел и така ли трябва да е?
Проблема в нея ли е или софта. С версия 1.3 е.
Това червеното дето си го писал какво е?
мен ако питаш трябва да е firmware-а, ама знае ли човек.... явно не е, след като dora предлага 1.03 (аз се въздържах, защото моделът не е същият, както и отбелязах с вметката си за островните държави ;)
Че какво му има на модела....
http://www.x-drivers.com/catalog/bio...h58n/7620.html
Ето го тука наготово 1.03 - но си мисля че няма смисъл, това е последната версия и едва ли ще свалят скоростите в нея :). Освен това си мисля че вече го има този firmware...
Проверих стикера на писачката и там е оказано: firmware ver. 1.03
така че това е положението при аудиодиск най-малката скорост е Х16. Иначе нямам забележки към устройството.