Не си купувайте липов чай!!!
Отврат - цигани с чували МЕТАТ улиците на Сливен и пълнят чували с липов цвят!!!
Не се и пресягат към дървото - метат по асфалта!!! Някой/и го изкупува/т ..............И става билка.... :embarrassed:
Никога повече билков чай!!!
//е то може и китайци, цейлонци.....ама - едва ли...
Re:Не си купувайте липов чай!!!
цигани с чували МЕТАТ улиците на цяла България :)
като заглавие от вестник е - но се случва всяка година какво толкова ?!?
чай само с ром :) хе хе тука се получи игра на думи, за дезинфекция :)
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
цигани с чували МЕТАТ улиците на цяла България :)
като заглавие от вестник е - но се случва всяка година какво толкова ?!?
Точно, защо си мислиш, че ако купиш китайски чай, там на ръка го берат?
Това нещо винаги си го е имало, в различни проявления. Аз съм от Сливен и като ученик съм ходил на бригади в консервен комбинат "Иван Лилов" (тогава) - е, ако ти кажа как се правеше лютеница и компот от праскови (ТОГАВА, 80-те на миналия век, да не говорим за сега, при всичкия БДС и т.н.).... Ама не мисля, че е кой знае колко по-различно където и да е и за каквото и да е, щом не си го правиш в къщи сам.
Успокоявай се, че все пак го преваряваш чая така или иначе :)
аз пък като съм работил по ресторанти и знам как се процедира понякога от готвачите - сигурно никога не трябва да стъпя да ям в ресторант.
докато не направиш/сготвиш/набереш нещо лично - никога няма да бъдеш сигурен.
да защо ти е да купуваш липов цвят - излез направи една разходка със семейството и си набери една торба - горе долу толкова ти трябва. 10 минути работа и приятен спомен за студената зима!
аз напоследък си гледам всякакви билки за салати във саксии на терасата и съм безкрайно щастлив като сложа пресен босилек на селските домати и налея една две 50-тограмки :)
ВАЖНО - липата има свойството да абсорбира олово! Бензинът вече е безоловен, но кой знае колко оше причини има да НЕ СЕ БЕРЕ липов цвят в градовете или край пътя, където са засадени именно по горната причина. (знам го от кумеца - човекът е специалист - биолог и агроном)
Вчера в Бургас забелязах рояк бабишкери, налетели голямо липово дърво в центъра... ако се бях сетил, че им го изкупуват, нямаше да се хлия тъй злорадо...
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
...и съм безкрайно щастлив като сложа пресен босилек на селските домати и налея една две 50-тограмки :)
:offtopic:
estqwerty, специален поздрав за теб :wink: :Drinks: Наздраве.
http://www.vbox7.com/play:30640b37
тия ме утрепаха :god :Drinks:
Тъкмо се чудех с какво да поздравя estqwerty, но мисля че не мога да измисля по-подходящо :) :).
А аз от кога го дебна estqwerty да напише нещо подходящо по случая, за да го поздравя с тая песничка?! :) :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
и аз да поздравя със една снимка от тия дни, някой път просто се нареждат нещата :)
сиренцето на баба и билките по темата - червено босилече от саксията : четерите листенца по ръба на чинията.
домошарката май е останала извън кадар :) сигорно са доливали :)
Както са тръгнали нещата май ще ходим по селата да садим пиперки