Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By pingpong

Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    54
    #1

    Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    На 23.07.2012 год. смених прозорец в кухненски бокс – 120 на 130 см, с 2/3 цяло стъкло и 1/3 отварящо се крило. На същия ден в офис гр.Стара Загора ул.Христо Ботев 45 направих поръчка на роло щори с водачи. Получих уверение, че на 27.07. ще дойде техен служител да вземе размерите. Били много натоварени. Поръчката щяла да се изпълни за 10 дни. Разясних, че от 16.08. заминавам на море и получих уверения, че до тогава ще бъде монтирана щората. Притесненията ми бяха във връзка с факта, че кухненския бокс е с югозападно изложение и от жегата можеше да се повредят хладилника и фризера ми. Отделно, че при слънчево време там не се стои.

    Около 14:30 часа на 27.07. дойде едно момче, което започна да се суети около прозореца, смята на една бланка за поръчка-договор, задрасква, сумтя, обажда се за съвети, като не успя да ми даде никакво обяснение относно монтажа на щорите. Да не говорим, че се обърка коя точно мостра трябва да ми покаже. Поне три пъти ме пита дали съм съгласен с определената цена от около 140 лева и поиска 70 лева капаро. Които дадох.

    В началото на м.август ми се обади момичето от офиса и ми обясни, че трябвало да вземат отново размери, защото нещо били некоректни вече взетите. Даде ми дата за посещение 03.08. от 15:40 часа. Бях искрено възмутен, тъй като очаквах прословутата щора вече да бъде изработена. Което и казах. Отново разясних, че от жегата в бокса ще се повреди хладилната ми техника и отново натъртих, че от 16.08. съм на море и до тогава трябва да имам щора.

    На 03.08. дойдоха две момчета и снеха прословутите размери. И на тях обясних, че тази щора ми е необходима и ако знаех, че ще ме размотават толкова, нямаше да се обръщам към „фирмата за щори, която е 16 години на пазара” (съгласно рекламния им слоган). Обясниха ми, че предвид забавянето заради новия служител, който не се е справил с размерите, трябва да ми ги изработят в първоначалния срок.

    До 16.08. никакви щори не бяха готови и аз заминах на почивка, притеснявайки се за хладилника и фризера в бокса. Разбира се – бях сложил вестници на прозорците като временно, но не до там ефективно решение.
    На 21.08. получих обаждане от офиса, че щорите били готови и да уточним ден за монтаж. Разясних, че се прибирам на 27.08. и от този ден могат да ги монтират. Момичето каза, че ще се обади на монтажния екип и ще ми върне информация за конкретен ден.

    Не последва никакво обаждане, поради което на 29.08. се обадих на мобилния и телефон и попитах кога аджеба ще имам прословутите щори на прословутия прозорец. Каза ми да изчакам и я чух как набира някой и иска ден за монтаж. Можело да ги монтират ... на 01.09. Ама аз съм си бил виновен, защото когато се обадили, не съм бил у дома. Е това вече преля чашата.

    Разясних и, че:
    1. Още при възлагането на 23.07. съм разяснил, че до 16.08. се очаква да имам щора;
    2. Нямам никаква вина, че на 27.08. са ми изпратили некадърник, който не може да вземе размерите, и са установили това едва след седмица;
    3. Нямам вина, че следващия им екип дойде едва на 03.08. за да вземе отново размери;
    4. Нямам никаква вина, че на 21.08. не е поискала ден за монтаж за следващата седмица;

    Обясних, че подобен род поведение не кореспондира нито с отговорност към клиентите, нито с фръцкане, че видите ли били 16 години на пазара. Обясних, че искрено съжалявам за капарото от 70 лева и ако са склонни да ми го върнат, ще се обърна към друга, по-коректна фирма. Която държи на Клиентите си, независимо дали става въпрос за една щора или за поставяне щори на небостъргач.

    След което се обърнах към техния телефон на потребителя – 032 96 24 24, откъдето ме увериха, че щели да вземат мерки. Какви мерки, кога и за какво – не стана ясно. Всъщност се обадиха по-късно, само за да ме уверят, че на 1-ви септември щели да извършат монтажа. Надявам се, че поне изпълнението ще е на по-добро ниво от коректността им към клиентите.

    За съжаление трябваше малко по-рано да прочета отзиви за фирмата и да не поръчвам щори там.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #2

    Re:Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Колега, сдоби ли се вече с така обещаваните щори? Малко снимки, ако може.

  4. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #3

    Re:Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Да сподели как се разви казуса имаше ли поне извинение от тяхна страна....

  5. Banned
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    54
    #4

    Re:Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Щорите са добри. не е точно това, което си представях и гледапх в шоу-рума, но бива.
    А развръзката дойде в лицето на техен служител, който още в средата на седмицата пожертва обедната си почивка и дойде САМ за да ги монтира. Помогнах. Евала на това момче! Но що се отнася до приемането на поръчката в офиса и отношението - несериозна работа.
    Чудесно потвърждение за правилото, че всяко стадо си има мърша. Още веднъж - искрени благодарности на монтажника!

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #5

    Re:Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Все пак има и съвестни хора тук-там. Хубаво е, че сагата е приключила успешно, макар и с цената на доста чакане и нерви.

  7. Novice
    Тук е от
    Apr 2018
    Мнения
    2
    #6

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Годината е 2018-та , положението е същото , офис Стара Загора . Приета поръчка за над 700 лв , щори за нов ап-т.Никакво инфо кога ще бъдат монтирани ,въпреки обещанията от 10 дни , които минаха отдавнааа. Груба служителка даде офертата , нова взе капарото.Момичето определено изпитваше неудобство ,че от фабриката се бавят ..След дълго чакане при контакта с управител в Пловдив ( от Стара Загора така и не получих телефон нейн,така беше вероятно наредила)
    управителката дори не направи опит за компенсация дори 5 процента отстъпка е някакъв вид извинение.Като се чухме с нея ,помисли че става въпрос за рекламация , явно имат доста такива.
    100 % НЕКОРЕКТНИ!!!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #7

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    И аз имам какво да кажа по темата, но ще изчакам развръзката..

  10. Novice
    Тук е от
    Apr 2018
    Мнения
    2
    #8

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    нашата развръзка :
    Канселирана поръчка.
    Тепърва поръчвам на друго място щори и прекалено се забавяме с нанасянето заради СОЛИС , НО наистина прекалиха.По нищо не личеше в нито един момент от отношенията ни с тази фирма ,че имат интерес да продават.
    Отделям време да пиша тук и защото нямам енергия да водя борби с Агенция за защита на потребителя .Мисля ,че отзивът във форума е с по-сигурен ефект .
    DUNDURMA и shame харесват това.

  11. Novice
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    8
    #9

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Още един пресен случай от преди седмица.
    Двуседмично закъснение с изпълнението на поръчката и една объркана щора.

  12. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    1
    #10

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Бях се наканил да поръчвам от тях щори, но се разубедих. А от тази фирма някой поръчвал ли е https://carmen2000.com/ Някакви отзиви ?

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #11

    Отговор: Искате щори? Далеч от СОЛИС /SOLIS/

    Цитат Първоначално публикувано от nikolov333 Виж публикацията
    И аз имам какво да кажа по темата, но ще изчакам развръзката..
    Само цитирам се, за да има сравнение по време, но при мен нещата с монтажа, приключиха със "щастлив край", след една година време.. Проблемите бяха няколко, но основните са свързани със снабдяване, проектирането, работниците в цеха на Солис Пловдив.. Поръчката ми беше за 6бр.външни ал.щори златен дъб с автоматика със защита и три 4-ри канални дистанционни управления, за около 3000лв.с ДДС, 100% авансово плащане с 10-15% отстъпка. Капарото ми беше платено преди нова година, декември 2017-та.. След 1 месец горе долу дойдоха да монтират щорите.. След монтажа, като им огледах ламелите вече свалени, сума ти бройки бяха одрани или хлътнали от притискане, както и капаците на кутиите, а единия от двигателите имаше странен проблем, ако го спреш до като слиза надоло, не продължаваше пак, ако преди това не го вдигнеш до горе.. Обадих им се да им правя рекламация и след като огледахме ламелите и описаха бройката, чаках да нарежат нови за да ги сменяме. Дойдоха новите ламели, но се оказаха по-светли с друг отенък и пак проблем. Чакахме да заредят от същите като моите, вече не знам колко време, но ги донесоха без да ми ги монтират.. През това време четири от щорите им се счупиха пластмасовите "лапи", които ги държат към оста в кутиите и блокираха, като смачкаха и капаците им отвътре, тоест останаха да работят от 6 само 2 и пак рекламация. Мина си почти година от капарото и понеже нямаха приемо-предавателен протокол, трябваше да ме оправят вече, та пратиха шефа на производството им от Пловдив да им оправя бакиите. Човека поне си разбираше от работата и много внимаваше с ламелите. Оказа се, че програмата им за проектиране е била объркана, по онова време и е "надписвала"по 2 Ламела повече от необходимите за монтажа при определената височина на прозорците и за това са се чупили лапите.. Отделно работниците им в цеха са влачили и одрали ламелите с невнимателното си отношение.. Та такъв е "щастливия"край при мене. За сега почти месец и нещо уж са на ред..

    Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 09-04-12, 22:55
  2. Телефон, блокиращ далеч от собственика, пускат в Япония
    От jesuscho във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 13-10-06, 14:55
  3. Искате ли да правите игра?
    От MercilesS във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 14-06-06, 10:27
  4. Търся филма OUTLAND (Далеч от земята)
    От JoroM във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-06, 14:05
  5. Колко пари ще искате ?
    От Ivanov във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 11-08-03, 12:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе