Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 41 от общо 41
Like Tree10Одобрявам

OLX - Бойкот !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    58
    #31

    Отговор: OLX - Бойкот !

    OLX- процъфтява измамата. Това е като лого от мен.
    Купувам телефон чисто нов, твърдение от продавача. Идва телефона по Еконт със счупен дисплей. Звъня на търговеца и му казвам, че дисплея е счупен.
    А той ми обяснява, че телефона и така работи безупречно.
    Само мошенници в тоя сайт.
    Няма Продавалник.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #32

    Отговор: OLX - Бойкот !

    В случая , кой е виновен ? Търговец го мани , ти какво си искал като опция при прегледа ? А , че има меринджеи , спор няма .
    Те точно затова съм пуснал и темата !

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    58
    #33

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Разбира се преглед и тест. Исках нов телефон, поръчах нов.Е то остана да е и без право на преглед.

  5. Novice
    Тук е от
    Jul 2017
    Мнения
    1
    #34

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Темата ми беше полезна. Намерих я и в другия сайт магазинчето, там е допълнена и обновена.

  6. dok
    dok е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    4
    #35

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Много хубава темичка за мошендурите OLX. Актуална е и днес, защото те продължават с безчинствата. Ще ви разкажа как мен ме "цакаха с топла бира".
    Имах обява за лаптоп на части, а както знаете такива обяви им бъркат ..... в очите. Защо ли? Защото в такава обява продавате множество части, а те не могат да лапат пари от платени обяви за всяка една част. В един момент някакъв модератор ми блокира обявата с обяснението, че в нея не може да има няколко компонента с различни цени, а може да има само една цена за всичко. Също така, администратор ми обясни, че не се допуска дори да напишете следното: "За цени на отделни компоненти питайте на лично съобщение". Също така не се допускало да си редактирате блокираната обява съобразно техните правила, а трябвало да си платите за нова обява?!? Егати наглостта! Понеже знам че изпращат имейл за оценяване на тяхната "помощ" при възникнали такива дискусии, аз поисках да ми изпратят такъв. Естествено, не получих.
    След има-няма месец, хоп нова изненада от OLX - Вашата обява е спряна от показване и изчаква плащане. Айде пак разправии, и пак те били правите, а аз грешния. И съответно пак не дават да оценя "правотата им". Викам си, сега ще им направя постановка с фалшив имейл, и като ми дадат линк за оценяване ще си изядат дървото. Така и стана. Ето как ги оцених:
    "Честните" администратори отново не ми дават възможност да оценя тяхната "работа" по следните спорове #347068 и #347103. На последния въобще не отговориха. А там е разковничето на проблема. Системата има бъг, който работи във вреда на потребителите.
    В случай че чете някой на когото наистина му пука за истината, ще обясня какво се случи и как администраторите въвеждат потребителите в заблуждение:
    На 20.08.21г. видях че имам една свободна позиция за обява в раздел Електроника, комп. аксесоари и части.
    Понеже имах изтичаща обява след 2 дни, аз я изтрих и публикувах отново. Можех да използвам и бутона "Обнови", но не се сетих навреме.
    И така запълних броя на безплатните ми обяви - 4 броя. След 2 дни реших да намаля цената на ДРУГА моя стара обява. След редакцията обявата отиде в Изчакващи, и повече не се активира.
    При проверката ми установих че иска плащане, макар че нито съм я изтривал и пускал отново, нито е архивирана, нито е модерирана от персонала.
    И така, имах 4 безплатни обяви от които системата ми спря най-старата - редактираната. Ако не я бях редактирал, щях да си имам 4 безплатни обяви докато не им изтече срока. Но уви, системата реши че трябва да ми спре тази безплатна обява незнайно защо.
    И тук започват мъките ми с администраторите. Опитваха се да ме убеждават че аз съм виновен, защото съм изтрил друга обява преди да й изтече срока и съм публикувал нова, която е НАД лимита за безплатни обяви?!?
    Ето тук е лъжата на администраторите! Системата няма да ми позволи да публикувам безплатна обява над лимита. Безплатните ми обяви на са станали повече от лимита! А какво общо има тази обява с другата която САМО съм редактирал? Защо се блокира редактираната, а не тази която твърдят че е над лимита? Те ако гледат така в миналото, могат да кажат, че съм изтрил и други обяви и после съм ги пуснал пак, и нямам право на никакви безплатни обяви? Това е абсурдно!
    Не можах да убедя слабоумните администратори, че не съм надвишил безплатните обяви, и неправомерно ми е спряна редактираната обява. След това поисках линк за оценяване на тяхната работа, но такъв не получих.
    От некоректното поведение на администраторите аз съм потърпевш, защото имах 3-ма клиенти които наблюдаваха обявата, а сега няма никой, и никой не поглежда повече обявата.
    Вече и не смея да редактирам обяви, защото може да бъдат блокирани, и да бъда обвинен в нещо без никаква вина!

  7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #36

    Отговор: OLX - Бойкот !

    пич да ти имам мъките.. давай там 2-3 лв и си публикувай на воля ,явно си търговец .. аз лично никакви грижи нямам с ОЛХ - пускам по 1-2 обяви на 6 месеца и всичко е ок
    Mr.TECHNO одобрява това.

  8.  
     
  9. dok
    dok е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    4
    #37

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Там е работата, че не съм търговец. Изгоря ми лаптопа и го пуснах на части. Имам и няколко други употребявани вещи - 10 обяви общо. Аз съм инвалид без доходи и всеки лев ми е ценен.

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #38

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Ами пускай в базара бре...там никой не ти казва нищо...ко си се залепил за тоя олх....

  11. dok
    dok е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    4
    #39

    Отговор: OLX - Бойкот !

    OLX отново се "насраха". Новата им система за рейтинг на потребителите е пълна скръб и не отразява реалната коректност или некоректност на потребителите.
    Хипотеза: Купувач който е свикнал да се пазари започва да досажда със съобщения на продавач, който пък е написал в обявата си, че цената не се коментира. В резултат на неразбирателството, купувача от злоба че не е станало неговото, слага лош рейтинг на продавача. Това е само една хипотеза. Случаите може да са най-различни, като започнем от оплюване от конкурент и завършим с неоснователни претенции от купувач, който е решил че след един месец вече не му харесва това което е купил и иска да го върне.
    Всеки може да плюе, без да е имало сключена сделка, а продавача не може да се защити по никакъв начин. Продавача дори не знае кой му е направил лош рейтинг, защото OLX не публикуват това. Продавача няма право да напише опровержение или да се защити по някакъв начин.
    Също така, администраторите на сайта имат възможност да правят мръсни игри, и самите те да слагат лош рейтинг на потребител с когото са имали спорове относно негови права и интереси.
    Базара за сега е по-добра алтернатива, но и там има доста трески за дялане. Хората са ги разобличавали в сайтове като бгмама и некоректно.бг

  12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #40

    Отговор: OLX - Бойкот !

    "OLX - Бойкот !" - и на олх-са ли сложи ръка тоя боклук бре....


  13. Novice
    Тук е от
    Jan 2023
    Мнения
    2
    #41

    Отговор: OLX - Бойкот !

    Предупреждение за измамник.
    Поръчва компютърни неща на името Галя Йотова +359877260647 / 0877260647 до Гр.Плевен, еконт Сторгозия. Дори не отива до офиса на куриерите. Не вдига телефона или е постоянно изключен (явно от много места я търсят за измами). При писане във вайбър чете съобщенията, но не отговаря.Не изпращайте нищо към това лице.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Отговори: 63
    Последно: 22-02-06, 13:52
  2. кабеларките - и те плачат за бойкот
    От Zaphod B във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 21-09-04, 19:23
  3. Клиентски бойкот
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 88
    Последно: 09-09-04, 08:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе