Каква DVD система до 400лв ?
Re: Каква DVD система до 400лв ?
Един приятел си взе PHILIPS HTS-3357. Не съм го човъркал много време, но ще драсна някои първи впечатления:
Плюсове:
- Има цифров вход (коаксиален).
- фронтален USB вход
Минуси:
- DSP режимите са повече от малко. Има само режим музика и night mode (може и да съм изтървал още един, но май само тези бяха). Няма DTS: Neo 6, което е задължително за домашно кино. При стерео източник от филми трябва да се ползва Dolby Prologic II - алооо, Филипс, туй го имах на рисивър отпреди 10 години. Иначе от лаптоп през HDMI -> през LCD Филипс -> през коакс. вход, си разпознава коректно DTS и Dolby Digital (AC3).
- субтитрите са мънички и грознички, а все още няма фирмуер.
- тонколоните при слушане на музика звучат отвратително. Отидох с тестовият си диск с подбрани песни - ужас. Не съм слушал Нео и Елитите за по 200 кинта как звучат, но все пак това струва 460 кинта - да се бяха постарали поне малко.
- дистанционното изглежда много евтино като изработка. Не знам до колко е минус, ама като го погледне човек, има чувството че е по-евтино няма накъде...
- няма отделно копче за upscaling, както са 5960 и 5980 моделите на Филипс. Исках да сравня до колко добре работи ъпскалинга, ама няма с какво да се превключва. Дефакто той си работи един вид автоматично - като се избере режим на видеоизхода от 720p нагоре и се включва. Каква работа върши - така и не можах да разбера. Предполагам - никаква.
3115 звучи нелошо. Малко старичък модел, но е доста по-добър от 2-та Панасоника. Не помня обаче дали имаше цифров вход, май не.
Еди, за какво точно е задължителен ДТС Нео 6?
За толкова пари никоя система няма хубав ъпскелинг, а повечето даже не правят изобщо никакво конвертиране на резолюцията. Просто я подават през HDMI.
http://www.hometheaterfocus.com/imag...s/dts-neo6.gif
DTS: Neo 6 работи много по-добре от Dolby Prologic II, особено при задният съраунд. Все пак не всички филми (прим. сериалите) могат да се намерят с DD 5.1 и честичко се налага да се пуска и стерео сорс.
Поне за мен е задължителен :)
Мерси на отзовалите се.Иска ми се да има коаксиален вход за да може да се свърже компютър
Системата ще е за племенника и мисля утре да се поразходиме до Техно-тата.
П.П.
Пичове за мене темата приключи.Вече са купили скапана минисистема Сони за......600лв!!! :yikes :081:
Благодаря ви.