Въпрос за субтитри на DVD Nippon NP-6701
Купих си от Метро Нипон 6701 /39 лв./с USB и SD входове е, но буквите на субтитрите са много малки.Опитах се да ги оправя от дистанционното, но не успях.Моля ако някой притежава същия модел да сподели имал ли го е този проблем и как го е отстранил.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Re: Въпрос за субтитри на DVD Nippon NP-6701
Здравей, няма оправия този проблем. Така си идват фабрично и досега аз лично не съм чул за update на firmware им. По принцип стават плаърчетата.
А дали този проблем ще се счита за несъответствие на стоката според ЗЗП и съответно да върна плеъра да ми го оправят в предвидения от закона 30 дневен срок, а ако не могат да ми върнат сумата или срещу доплащане да взема някой с нормални субтитри?
Как да ти кажа, според мен няма как да предявиш искане пред ЗП,з ащото това е опция. А пиратските филми нали знаеш къде стигат.
Решението, да се говори с шефа или заместника, на отдела и като хората да им се обясни, че в този вариянт не можеш да го ползваш пълноценно двд-то. Кажи им, че ще си взмеш друго ДВД, ако ще и малко по-скъпо да е. Ако се навият, пълен комплект в рекламации и те там да си го видят и да влизаш в отдела после с едно кредитно известие, и да избираш това което ти хареса, като ги молиш да ти пуснат 2-3-4 ДВД-та, които според тях са с големи субтитри на DivX.
Благодаря за инфото!Прекалено сложно ми се струва, за да се занимавам, поне ДВД тата вървят с нормални субтитри.А това, че е опция не би трябвало да пречи, защото тя е посочена в характеристиките на продукта, а те всички "...трябва да съвпадат с обичайните качества и характеристики на стоките от същия вид, които потребителят може разумно да очаква."-според ЗЗП.