Развали се DVD player-a PHILIPS DVD 737
От няколко месеца трудно зареждаше дисковете...бавеше се, като че ли размишлява.
От вчера какъвто и диск да вкарам - изписва ми NO DISK.
Отворих го и с едн клечка с памук и спирт почистих оптиката.
Резултата НУЛЕВ.
В сервиз ако го дам ще ми одерът кожата. Преди месец ми взеха 70 лв. за фотоапарата - оказа се , че батериите са за подмяна и извежда съобщение за грешка.
Лъгаха ме , че са почиствали някакви връзки. С кво са ги чистили - със злато ли - не знам.
Така , че дилемата е да го мятам ли през балкона и да пазарувам друг или да дерзая по ремонти ?
Re: Развали се DVD player-a PHILIPS DVD 737
ако е заминала оптиката - по добре се ориентирай към нов.
Макар и да е 20-тина лева трудно се напасва, защото мен така ме заиграха от сервиза - купих...развалена, защото не съм оставил плейъра при тях в сервиза да ми одерат кожата с 60 лева за елементарна смяна.
Аз как да разбера дали е заминала оптиката???
Все едно и също ми дава, че няма диск и се бави около 3-4 мин. да чете, но нищо не разпознава.
Говоря за дискове, които допреди една седмица си ги четеше .
Сега какво да го правя - незнам.
Ако го занеса в сервиза ще ме жулнат поне 70 кинта.
а за тези пари нопв мога да взема :help
Преди седмица имах същия проблем с моя плеър (LG), почистих лещата с кислородна вода и засега работи безпроблемно.
ДВА ПЪТИ почиствах лещата с памук и спирт....
резултата:оправя се за един ден и после пак NO DISK :yikes
а свети ли червено лазерчето...мърда ли се надолу-нагоре оптиката, когато го пуснеш....
Ако на първия е НЕ, лазера е изгорял, ако на второто е НЕ, управлението на оптиката си е заминало.
Един съвет-избягвайте да си вземате DVD PHILIPS.Имаше много оплаквания от тях последната 1 година.Проблема е че не си ги правят самите те -а им ги правят по поръчка.Важи само за DVD- та та им.Вземете си PIONEER,SONY,PANASONIC