Резултати от 1 до 6 от общо 6

Помощ за честотна лента на DVD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    3
    #1

    Помощ за честотна лента на DVD

    Здравейте. Въпросът ми е към специалистите или техници на SONY. Имам от не отдавна DVD-SONY DAV.DZ 260.
    Прекрасен плеър,но когато слушам музика картинката е доста смущаваща. Изглежда (според мен) от SONY са се застраховали за да няма проблем със сателитните ОТ, и са им пуснали честота от 100-140 херца нагоре. Субвуфера пък грачи някде до там. Това го усещам по слух с не големи точности разбира се. Искам да попитам как мога да се справя с проблема. Има ли някакъв начин да се свали честотата до към 45-55 херца а на суба да граничи до 80 херца. Не ползвам сателитите на системата а качествени ОТ-6 ома които без проблеми си свирят пълната честотна лента. Мощноста на домашното кино напълно ме задоволява но това за което писах по горе не е добре.Дали има възможност да се влезе в сервизното меню и де се корегира АЧХ.
    Предварително благодаря.

    п.п.- В главното меню има само корекции на растояние и сила в дб.

  2.  
     
  3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #2

    Re:Помощ за честотна лента на DVD

    И без да ги орязват отдолу говорителите в сателитите не могат да възпроизведат честоти под 100-120хц. без голямо затихване . Суббаса също често не го режат отгоре ,говорителя затихва сам над 600-700хц. Задължително слагат субсоник филтър на ниските честоти ,защото захранването е слабо(това е най- скъпото в усилвателите) ,а тези честоти "лапат" много ,а и говорителя на баса под 50-60хц.едва ли е вече ефективен ( нищо ,че пишат 20хц. долна граница) .Принципът на всички тези с-ми дом. кино си е такъв. В по-скъпи модели има активно разделяне на честотите още преди усилвателя ( crossover) ,но тези честоти не могат да се променят софтуерно от някакво меню. Единствено ,ако има нещо като еквилайзер ,който да се пренастрои. Аз също си купих преди време подобна с-ма и на третия ден я подарих на брат ми. За филми горе долу нещо става( то това е и предназначението) , но за музика "зеро" .

    PS. По принцип когато се слуша музика трябва да работят само колоните ляво/дясно , центъра и риърите да са изключени . Когато всичко работи освен какафонията от закъснението се прибавят още средни/високи честоти и баса недостига .

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    3
    #3

    Re:Помощ за честотна лента на DVD

    То това е ясно. Затова и питам как може да се корегират честотите. Знам че ресийвърите на SONY,PIONEER имат такава функция в менюто. Потребителя си определя кое ОТ с каква честота да работи.
    Затова искам да разбера дали може да се направи това от сервизното меню .Гледах платката за тримери но липсват. Иначе платката е много добре направена.Не е като повечето домашни системи(празно- можеш да си вградиш още един НЧУ).
    Ако знаете как моля помогнете.

  5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #4

    Re:Помощ за честотна лента на DVD

    Когато става въпрос за отделен ресийвър , (който е и в пъти по-скъп) възможно е в някои да има функция за промяна на честотните срезове , тъй като се предполага ,че ще работи с различни колони по избор на клиента . Там има и сериозни еквилайзери. Комплектите в този ценови диапазон, обаче са ги фиксирали и дори повечето нямат възможност за никаква корекция . Обикновенно баса не достига и един приятел си реши пробема като си сложи по-голям активен суббас.Предполагам ,че и при теб е така щом искаш да свалиш долната честотна граница на сателитите. Ако искаш да ограничиш баса отгоре може да стане с пасивен филтър на входа на бас бокса. Тук в този форум ,ако има техници от сервизи нещо не се афишират .

  6. Novice
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    3
    #5

    Re:Помощ за честотна лента на DVD

    Да, явно е така. При мен бас има доволно. Проблема е че ползвам качествени ОТ, и не мога да им пусна пълната честотна лента.
    Но щом като не може ще търся друг вариант за музика. Исках да мина метър но няма да стане.
    Все пак Благодаря.

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #6

    Re:Помощ за честотна лента на DVD

    Почнал си с ъпгрейда с предните-качествени ОТ, както казваш, сега продължаваш напред ! Моят ресивър има всички видове еквалайзери, Сони е, от по-добрите времена, но това не стига, поне за мен Или казано по друг начин - наличието на много и най-различни настройки в хардуера не е гаранция , че всеки ще си реши въпроса със собствения вкус за слушане на музика.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Осветление с ЛЕД лента.
    От reg.s във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 1
    Последно: 11-04-14, 22:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе